DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Zaterdag 23 december organiseerde zwemvereniging De Vrije Slag weer de jaarlijkse Kerstwedstrijd in zwembad de Peppel. Maar liefst 10 zwemverenigingen met ongeveer 225 zwemmers waren aanwezig.

Dat grote aantal deelnemers en het aanwezige publiek zorgde voor een geweldige sfeer rond het bad.

Met een beetje inschikken en improviseren was voor iedereen plaats gemaakt. De deelnemende zwemclubs waren behalve gastclub De Vrije Slag: De Rijn (Wageningen), RCZ (Renkum), De Blauwe Schuur (Rhenen), Zvw’74 (Westervoort), Zuiderzeezwemmers (Dronten), Zwemclub Zeist, Nunspeet, Noord-Veluwe (Wezep) en PFC uit Rheden.    IMG 5242

In alle jaargangen werd op de 50 meter afstand gestreden om de medailles op de school-, rug-, vlinder- en vrije slag. De Rijn ging met 34 medailles terug naar Wageningen. De Vrije Slag eindige op de 2e plaats van de medaillespiegel met 20 medailles.

Goud werd bij De Vrije Slag zwemmers omgehangen bij de heren: Rutger van der Knijff (2x), Timo Minderaa, Dries Mostert (2x), broer Henk Mostert en Levi Simonse. Bij de dames was er voor Ilse Kooij met 2x goud! Daarnaast werden dus de nodige 2e en 3e plaatsen bezet.

Zie hier de complete uitslagen: knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/

De foto’s staan hier: facebook

Als afsluiting van het spektakel werd een estafette gezwommen over 10 x 50 meter vrije slag.

Het motto van De Vrije Slag “Prestaties in het bad, plezier in en om het bad” werd hier duidelijk uitgedragen: er gingen de nodige zwemmers met kerstmuts en al te water. Ook op het erepodium kwamen zwemmers compleet met kerstversieringen langs.  

Willemien Vreugdenhil, wethouder in Ede, maar zoals ze zelf benadrukte vooral ook trotse moeder van 1 van De Vrije Slag-zwemsters, complimenteerde voor de medaille-uitreiking de club met zo’n mooi festijn, en dankte de vele vrijwilligers voor hun inzet.

Met deze wedstrijd is het sportieve jaar nog niet ten einde. In de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw neemt een delegatie van ca. 20 zwemmers van De Vrije Slag deel aan een internationale Swimmeet in Maastricht. Eveneens een absolute happening waaraan elk jaar wordt deelgenomen. Voor de deelnemers betekent dat veel zwemmen, veel lol en weinig slaap. 

Facebook

Adverteerders: