DVS logo Omtrek vrijgemaakt

In een kolkend, en soms ook kokend, zwembad De Koekoek in Vaassen, werden afgelopen weekeinde de Gelderse Minioren Finales gehouden. Deze vormen het sluitstuk van het Minioren-Junioren circuit. Voor deze wedstrijd tellen alleen tijden die gezwommen zijn in het Minioren-Junioren circuit. Voor ieder programma zijn de 18 snelste zwemmers uitgenodigd en dit keer werden we vertegenwoordigd door Rutger, Meike, Levi en Celeste. 

Voor Rutger begon het weekeinde eigenlijk al op vrijdag met pech toen hij zich blesseerde. Dit was hem op zaterdag duidelijk aan te zien. Hij heeft daarom ook besloten de zondag te laten schieten. Hopelijk is hij snel weer hersteld.

Meike, Levi en Celeste wisten, ondanks de extra zenuwen die een dergelijke wedstrijd toch met zich meebrengt, prima persoonlijke records neer te zetten. 

Alle gezwommen tijden zijn hier na te lezen.

Jeugdwedstrijd 16-05-2018Zaterdag waren de minioren weer aan de beurt en ondanks de vakanties kwamen we toch met 18 zwemmers aan de start. In een gezellige wedstrijd werd er prima gezwommen. Wat te denken van een podium gevuld zoals op deze foto! Deze drie jongens stonden niet één keer zo op het podium, maar wel drie keer. In een andere volgorde wel te verstaan.

In totaal werd er 21 keer eremetaal gewonnen door onze zwemmers.

Voor een aantal zwemmers was dit tevens de eerste keer dat ze een zich aan de langere afstanden waagden. Voor sommigen een 100 meter, zoals Sifra, Rens, Aalt en Bente. Voor anderen zelfs een 200 meter. Van de nieuwkomers op de 200 meter vrij wist Celeste echt te overtuigen. Met een tijd van 3:13.97 liet ze zien deze afstand uitstekend aan te kunnen.

Alle uitslagen zijn hier na te lezen.

Op zondag 8 April deden een aantal van onze minioren mee aan de Gelderse Minioren Sprintkampioenschappen. Ze hadden zich hiervoor gekwalificeerd door bij de 18 snelste van Gelderland te zijn op hun afstand. De gezwommen tijden zijn hier te lezen. Hieronder volgt het verslag van Luuk over deze wedstrijd.

 

Vandaag moesten we om 12.15 verzamelen bij bouwstede voor de wedstrijd in doetinchem.

Het was best wel een stuk rijden.

Toen we daar aankwamen was het al best wel druk. Toen we om hadden gekleed moesten we in de gang gaan zitten. Want bij het bad was er geen plek.

Eerst gingen we inzwemmen, eerst in onze eigen baan. Daarna mochten we nog inzwemmen op een sprintbaan.

Ik moest eerst de rugslag doen. Daarmee ben ik 2de geworden. Daarna moest ik de schoolslag zwemmen, hiermee werd ik 3de. Als laatste was de vrije slag aan de beurt, hiermee werd ik 6de.

Gelukkig mocht ik 3 afstanden zwemmen, er waren ook kinderen mee die maar 1 afstand hebben gezwommen. In dit zwembad was het wel een beetje gek, ze hadden hier gele platen tegen de muur voor de tijd. Dit had ik nog nooit gezien.

Ik vond het leuk dat ik mee mocht doen met deze wedstrijd, maar ik vond het ook wel spannend en moeilijk. Ik vond het wel jammer dat de anderen geen prijzen hebben gewonnen want iedereen deed erg goed zijn best.

Groetjes Luuk

 

20 januari al weer de 3e wedstrijd van de JJS: Weer een stevige wedstrijd met lange afstanden in het eerste deel van het programma! Niet makkelijk om in de kort opvolgende nummers en finales PR's te breken. Maar erg gezellig en we hebben ons geen moment verveeld! Top van Ronis, Dries en Ilse die in het sterke deelnemersveld 2x zilver en brons wisten te winnen!

JJS 20 januari 2018

Facebook

Adverteerders: