DVS logo Omtrek vrijgemaakt

De Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen lange baan die dit weekeinde worden gezwommen is op z’n zachtst gezegd niet zo maar ‘n toernooitje, dacht ik zo. Zeker als zwemmers en begeleiding en natuurlijk ouders, familie en andere supporters van heinde en ver komen en zich in alle bochten wringen om hier in Eindhoven een slaapplaats te krijgen. Dan moet dit toch speciaal zijn. Zo zijn hier dus ploegen zoals bijvoorbeeld Hellas-Glana (mijn oude vereniging uit Geleen), De Zeeuwse Kust (Middelburg), TriVia (Groningen) en MSV Zeemacht (Den Helder) en natuurlijk wij uit Ede-Bennekom. En samen met nóg tig andere ploegen stonden we vanochtend DUS voor een gesloten deur. En geloof het of niet, maar DE badmeester van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion had zich verslapen. Bleek dat de beste man ook nog eens de enige was met een SLEUTEL… Waar ken ik dit van? Naar verluidt is de man door zijn collega’s uit zijn bed gebeld en heeft de ongelukkige zelfs een politie-escorte gehad, om effe oerend-hard richting het bad der baden te sjeezen. Nooit eerder stapte ik in een nagenoeg donker PvdH-zwemstadion. Geen galmende vette beats, geen sfeer en dus geen kippenvel deze keer.

NJJK2017 lb sessies5 6c

 

Lang hoefden we deze keer niet te wachten op de optredens van Iris en Lars. Binnen drie kwartier na het inzwemmen mocht Iris aantreden op de 200 wissel. Deze keer met badmuts over het brilletje! En prima gezwommen op de vlinder, waarna de voor haar altijd moeilijke rugcrawl weer eens een lastige horde bleek. Vervolgens technisch en op tempo goed de school doorgekomen om tenslotte met de vrije slag die 200 wissel naar een nette tijd te zwemmen: 3:16.96. Lars zwom even later naar een nieuwe PR op de 100m schoolslag: 1:14.04. Vliegende start op de heenweg (0:33.68) en weer die man met de hamer op de terugweg (0:40.36). Een té groot verval. Eindresultaat redelijk te noemen. NL-ranking: 11e plek. ’n Half uurtje na Lars had Iris een PR voor elkaar gebokst op de 50m schoolslag (0:47.59). Ik blij, zij niet. Reden: ze was vierde in de series geworden. In de finale zou alles anders worden. Haar focus stond op het voor haar hoogst haalbare: een bronzen plak. Voor Lars stond even later nog de 50m rug op het programma. Maar dit werd niet de race zoals hij zich die had voorgesteld: 10e in een tijd van 0:30.71. Gauw op bed gaan liggen om de nodige rust te pakken. Dat was de opdracht voor de tijd tussen sessie 5 en 6.

En dat had gewerkt! Iris zette vanmiddag op de 200 wissel een nieuwe PR neer met 3:12.04. Wederom een gave vlinder, prima uitgevoerde schoolslag en vrije slag. Alleen de rugcrawl blijft een moeilijk onderdeel. “Huiswerk” voor het komend seizoen, zou ik zo zeggen. En ook Lars knalde weer eens een PR aan flarden. Nu op de 50m vrij. Nieuwe tijd: 0:25.61. En met weer een flinke PR op de 50m school zette Iris een punt achter ons optreden van vandaag. Haar tijd was: 0:46.39, doch helaas net naast het brons gezwommen…

Maar lieve De Vrije Slaggers, dit was (voorlopig) mijn allerlaatste stukje voor de club. Morgen geen NJJK - Dag 4 van mijn hand, omdat ik er dan niet bij kan zijn. Dus ook geen tweets met mooie resultaten. Reden: een ongelukkig (door anderen…) geplande actie, waardoor ik voor mijn werk weg moet. Gelukkig kon ik het coachingswerk intern overdragen aan Marion. Dus dat komt vast helemaal goed. Maar of zij ook een stukje schrijft, dat is in de arbeidsvoorwaarden helaas niet vastgelegd… Volg dus vooral Livetiming!

Maurice

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: