DVS logo Omtrek vrijgemaakt

BENNEKOM - Geesje van Niejenhuis kwam tijdens de Gelderse kampioenschappen, die verdeeld over meerdere weken te Ede werden verzwommen, het best voor de dag. Uiteraard wat betreft de zwemclub De Vrije Slag. Geesje behaalde op de 100 meter school­ slag 1969 met 1.36.3 een derde plaats en kwam daarmee in het bezit van een bronzen medaille.

Slechts zes meisjes uit de kring Gelderland waren middels een gesteld limiet voor de schoolslag 1969 aanwezig en om in dat gezelschap een derde plaats te bemachtigen mag ,zeker voor Geesje zelf, en ook voor De Vrije Slag, een prestatie genoemd worden. Maar van De Vrije Slag kwamen meer leden op de startblokken; ook zij voldeden aan een gesteld limiet. Zo startte Geesje van Niejenhuis ook op de 100 meter vrije slag 1969. Met 1.19.6 op de klokken en bij een deelnemersaantal van 10 meisjes kwam Geesje op de achtste plaats.

1980_juni_foto_van_GeesjeMatthijs van den Adel, die op de 100 meter vrije slag in een 25-meter bad reeds 0.59.6 had gezwommen en het limiet voor de Nederlandse kampioenschappen van 0.59.5 dus heel dicht naderde, kwam in het 50-meter bad van De Peppel niet sneller dan 1.01.4. Deze tijd betekende in dit uit 12 jongemannen bestaande Gelders gezelschap slechts een 6e plaats waaruit blijkt hoe hoog het niveau in de kring Gelderland ten opzichte van de Nationale ligt. Op de 400 meter vrije slag kwam Matthijs van den Adel op de vierde plaats. Met 4.45.0 kwam hij tot een persoonlijk en een nieuw c1ubrekord!
Op de 100. meter vrije slag m.o. 10 jaar verscheen Lianne Ketelaars in de snelste serie aan de start. Met 1.24.5 en bij een deelname van 11 meisjes was voor Lianne de zesde plaats. Voor de 100 meter school slag.1966 kwamen 'weer weinig meisjes V00r deelname in aanmerking. Slechts vijf voldeden aan het limiet en daarbij was ook de Bennekomse Arianne Verhoeff. Haar 1.31.2 lag ruim vier seconden boven haar snelste tijd. Jammer ... !
Het betekende toch een vijfde plaats voor de snelste schoolslagzwemster van De Vrije Slag.
Tegenover slechts één deelneemster vorig jaar, mag, uit het  feit dat dit keer zes maal een lid van De Vrije Slag op de startblokken verscheen, duidelijk een stijgende lijn in de prestaties van de leden van deze Bennekomse zwemvereniging gezien worden. Prestaties die mogelijk zijn door de aanwezigheid van een enthousiast trainers corps dat vier avonden per week aanwezig is in De Peppel.

 

 

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook