DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Zaterdag was het onze beurt om in De Peppel de competitiewedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie te organiseren. Deze keer voorafgegaan door een gezellig middageten in de Dolfijn. Onder het genot van broodjes knakworst en chocolademelk bereidde zich onze ploeg voor om deze wedstrijd. Stefanie lichtte nog even het doel voor de vereniging van dit jaar toe: behoud van een plaats in de 1ste klasse. Omdat we maar nèt boven de degradatieplaatsen staan, moet alles uit de kast. Van jong tot oud werd ingezet, was het niet om te zwemmen, dan wel om briefjes te lopen en zo mee te helpen deze wedstrijd tot een succes te maken.

Tot dusver liggen we nog steeds op koers naar ons doel en deze keer deden we goede zaken. Dankzij goed zwemmen en een heel aantal persoonlijke records bleef ons puntentotaal deze keer beperkt tot 3430,97. Kijk maar eens hier om alle tijden te zien. We zijn zelfs een plaatst gestegen op de ranglijst!

De stand in de competitie kan je hier terug vinden. Wij doen mee in de 1st Klasse, Regio oost.

IMG 6297k

Met twaalf zwemmers stonden we zaterdag aan de start van de Vallei-26. Voor drie daarvan was zeer spannend want het was voor hun de eerste wedstrijd. Daarin zijn ze in goed gezelschap, want de meeste zwemmers van De Vrije Slag zijn in deze wedstrijd begonnen. 

IMG 6335k

De nieuwelingen deden het uitstekend. Een debuut als 19.01 op de vrije slag is een uitstekend begin. Ook de 23.05 die zij liet aantekenen op de vrije slag is een prima begin. Ook Haylie, de jongste van het stel, liet zich van haar beste kant zien.

Ook de anderen lieten mooie progressie in hun tijden zien. De grootste verbetering was er voor Henk die zijn tijd op de schoolslag met maar liefst 143% verbeterde naar 30.08.

Alle uitslagen kan je hier nalezen.

Met de twee wedstrijden van afgelopen zaterdag, hebben we nu alle wedstrijdzwemmers van De Vrije Slag in dit seizoen aan de start gehad. De allerjongsten zwommen hun 25 meter nummers in Veenendaal terwijl de oudere jeugd naar Zeist afreisde voor de eerste editie van het Heuvelrug circuit.

Voor Luna was het de eerste wedstrijd en ze liet gelijk prima tijden zien. Met twee keer onder de 26 seconden gaf ze haar visitekaartje af. Als ze nog sneller gaat, mag ze in deze wedstrijd niet meer meedoen. Tenminste, als ze ook eventjes de vlinderslag aanleert.

De grootste sprong was er voor Henk die liet zien goed naar zijn grote broer Dries gekeken te hebben. Zijn vrije slag ging in 30.35, een verbetering van maar liefst 159%.

Ook bij het Heuvelrug circuit hebben de andere verenigingen geweten dat DVS na een aantal jaren afwezigheid weer mee doet. Bijzonder succes was er voor Ronis die de eerste plek bemachtigde op al zijn afstanden. Ook Dries liet zich met een eerste en twee derde plaatsen van zijn beste kant zien. Nieuw in de ploeg was Coco. Zij traint sinds een paar weken met ons mee maar heeft al wel de nodige ervaring opgedaan. Ook zij behaalde een eerste en twee derde plaatsen . Met ook nog een nieuw PR op de 50m rugslag is zij een welkome aanwinst voor de ploeg.

In het Heuvelrug circuit worden de tijden van de drie afstanden bij elkaar opgeteld om per leeftijdcategorie een dagwinnaar aan te wijzen en medaillers te verdelen. Dat lukt Coco, Mathijs, Dries, Ilse, Ronis, Hanna van de Berg, Taddy, Thijs en Rik!

Alle uitslagen van de Vallei-25 staan hier. De uitslagen van de Heuvelrug kan je hier vinden.

Met al het geweld wat Iris en Lars lieten zien in het water van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, zou je haast vergeten dat een groot aantal zwemmers tijdens het afgelopen weekeinde op andere plaatsen actief is geweest. Naast de NJJK stonden de Gelderse B-kampioenschappen, de Jeugdwedstrijd in Wageningen én de Vallei-25 in Veenendaal op het programma.

De jongsten onder de zwemmers mochten het proberen bij de 25 meter nummers. Voor Henk en Aalt was het de eerste wedstrijd, uitgerekend in het bad waar hun grote broer ooit getraind heeft. En dat ze het prima gedaan hebben, kan je hier nalezen.

De minioren met ervaring togen naar Wageningen voor wat alweer de laatste editie van de Jeugwedstrijd van dit seizoen werd. In totaal acht medailles konden onze zwemmers mee naar huis namen. Levi kreeg zelfs drie keer goud uitgereikt. De grootste verbetering was voor Jelena. Haar zilveren tijd van 48:86 op de 50 meter vlinderslag, betekende een PR van 134%. Alle tijden van onze zwemmers kan je hier nalezen.

Met negen zwemmers waren we in Doetinchem bij de Gelderse-B vertegenwoordigd. En succes was er zeker. Vooral de kamer van Ronis bevat nu duidelijk meer metaal dan voor dit weekeinde. Hij voegde één gouden en drie zilveren medailles toe aan zijn verzameling. Ook Hanna, Sven en Tu wisten een plaatsje op het erepodium te veroveren. Hier vind je alle gezwommen tijden.

Over de NJJK heb ik minder te melden dan onze vliegende reporter die op de laatste dag helaas verstek moet laten gaan. Wel kan ik melden dat alle tijden van Iris en Lars hier zijn in te zien.

Rest ons dit seizoen 'slechts' nog de clubkampioenschappen op 1 juli. We doen ons best hiervan een echte officiële wedstrijd te maken. Dat betekent dat de tijden mee tellen en er limieten te behalen zijn. We houden jullie op de hoogte.

 

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: