DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Pieter van den Hoogenband zwemstadion

Zo: dag 1 van de 4 dagen NJJK zit er alweer op. Twee sessies betekent in totaal 7 uur Pieter van den Hoogeband Zwemstadion in Eindhoven. En da’s bepaald geen straf. Geweldige sfeer, mooie zwemraces, lekkere muziek terwijl je zwemt en coacht. Behalve dat vroege opstaan… Iris kwam vanochtend met haar moeder aanrijden vanuit Ede. Daar was de wekker om 05:00 uur gegaan. Mijn wekker begon iets later irritant en onophoudelijk te jengelen om 05:30. Mooi een half uur slaap op Iris gepakt, ha! Lekker handig als je zo dichtbij zit.

Marion, Lars, Kirsten en ik waren gisteren al aangekomen in het pittoreske, Anton Pieck-achtige Oosterbeers. Never heard of?? Nee, wij ook niet. Maar als ik vertel dat het precies naast Westerbeers en Middelbeers ligt, dan kun je je voorstellen dat ze hier ooit niet zo creatief met dorpsnamen waren. Zuiderbeers heb ik nog niet gevonden, maar het zou me niets verbazen als…

Lars en Kirsten hoefden niet te zwemmen in de ochtendsessie van vandaag. Ze sliepen dus nog lekker toen Iris zich om 07:00u bij mij meldde in de Eindhovense zwemtempel, daarna om 07:30 ging inzwemmen om vervolgens om 8:40 te starten voor de 400m vrije slag en aan het einde een PR bij elkaar had gezwommen: 5:58.70! Tijdens het ontbijt van de Verhalletjes had Iris ook haar tweede missie met een PR afgerond: 100m schoolslag in 1:37.55. Met deze tijd had ze zicht als derde geplaatst voor de finale tijdens de middagsessie van vandaag! En toen Lars en Kirsten toch maar hadden bedacht om hun tassen eens in te pakken, had Iris ook haar laatste race van deze ochtend achter de rug: 50m vrije slag. En jawel hoor: opnieuw een PR, namelijk 0:35.19. En met deze tijd had ze zich automatisch weer geplaatst voor de finale van vanmiddag! Toppe prestatie Iris!

Lars aan de startNa een welverdiende rust tussen 12:00 en 14:30, was het vanmiddag vanaf 15:00u (inzwemmen) weer tijd voor actie. Voor Lars stond de 400m vrije slag op het menu. Met 4:28.22 zwom hij niet alleen een vet PR, maar eindigde hij op een prima 7e plaats. Niet veel daarna zwom Iris opnieuw naar een PR op de 100m schoolslag in een tijd van 1:37.10, waarmee ze zich op deze afstand uiteindelijk
4e van Nederland mag noemen in de Paralympische klasse. Vervolgens was het eindelijk de beurt aan Kirsten. Ook zij zwom de 100m schoolslag. Ze eindigde 25-honderdste boven haar beste seizoentijd op 1:24.35. Als laatste deze dag was Lars aan de beurt, net nadat Iris in haar finale niet opnieuw een PR op de 50m vrije slag kon neerzetten. Lars kon niet doordrukken midden in het 100m rugcrawl-geweld. Waarschijnlijk was de vermoeidheid na de 400m vrije slag nog iets te groot. Zijn tijd was 1:04.20.

Knuffelbeest kleinOm 18:30 stonden we weer buiten en konden we terugrijden naar ons buitenverblijf in Oosterbeers en Iris naar haar résidence in hartje centrum Eindhoven. Lekker eten, uitrusten en slapen. Tot morgen!

Maurice.

 

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: