DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Bad is natGelukkig viel het opstaan vandaag mee, zowel voor Iris als voor ons. En dus waren we om 07:00u weer present in Eindhovens natste plekje. Kirsten had vandaag een vrije dag en kwam zij als toeschouwster mee. Iris en Lars moesten vanochtend (sessie 3) zwaar aan de bak. Lars mocht als eerste van start op de 100m vrije slag. Als 12e geplaatst startte hij in serie 2 van 3, met in iedere serie 10 zwemmers. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 30 was luttele 5,5 seconden. Na de eerste serie gaf het scorebord aan dat er al sneller was gezwommen dan Lars’ PR. Het leek alsof hij iets onder de indruk was van deze tussenstand, omdat hij op de eerste 50 meter als 3e keerde met een 5e tijd tot op dat moment. Maar in het resterende deel kwam hij pas echt los en won hij zijn serie met een op dát moment eerste tijd én een PR van 0:55.89. Na de laatste serie is Lars nu 6e van Nederland op de 100m vrije slag. Chapeau!

Iris’n Kwartiertje later, om 09:05u ging Iris met een vliegende start “er in” op de 100m vlinderslag onder het motto: “de dood of de gladiolen”. Wat ze die eerste 50m liet zien was, werkelijk waar, het beste dat ze ooit op die slag heeft laten zien! Met een ongelooflijke laptijd van 43.56 ging ze de tweede helft in. Wat werd verwacht, werd al snel duidelijk: ze kwam de spreekwoordelijke man met de hamer tegen en kon ze niet meer sneller dan haar eindtijd van 1:41.43 neerzetten. Veel te snel aan de strijd begonnen, zo was haar droge conclusie achteraf. Helaas geen gladiolen voor haar op deze afstand.

Haar revanche kwam om 09:50u op de 100m vrije slag. Iris voerde de vooraf ingefluisterde instructies prima uit en beet flink van zich af tijdens de race. Dat leverde haar een nieuwe PR op van 1:18.39 en een plaats in de finales in sessie 4 (het middagprogramma van vandaag). Die had ze ook verdiend op de 100m vlinderslag, maar uit voorzorg had ze die afgezegd om volledig opgeladen te kunnen beginnen aan de finale op de 100m vrije slag.

En die ingreep had een prima effect. Vanmiddag zwom Iris, met nieuwe technische aanwijzingen, zomaar 3 seconden af van haar PR van vanochtend: 1:15.66! Gewoon top! En ook Lars liet weer een PR bijschrijven. Op de 200m wisselslag zwom hij naar een tijd van 2:30.78

Al met al een geslaagde 2e NJJK-dag! Op naar sessie 5 en 6 op zaterdag.

Maurice

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: