DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Zwembadtempel kleinZo goed als we sessie 4 op dag 2 hebben afgesloten, zo goed zijn we op zaterdagochtend ook begonnen aan sessie 5! Iris beet het spits af op de 200m wisselslag. Om 9:30u startte ze niet alleen voortvarend op de eerste twee banen vlinder, maar maakte ze er ook een mooie race van in de andere drie slagen op deze wissel-afstand. Haar eindtijd van 3:13.52 was dan ook een nieuw, ruim 9 seconden sneller PR!

Dik een uur later stond ze alweer aan de start. En dan nu voor de 50m schoolslag. Komend van 46.32 zwom ze ook nu weer prima naar een nieuwe tijd van 45.18 en BINGO: weer een PR! Daarom mocht ze vandaag dan ook “overwerken” in sessie 6: 2x een plek in de finales.

Voor Lars begon deze sessie uiterst onzeker omdat hij al sinds gisteren last had van een verkrampte en pijnlijke schouderspier. Die spier wilde zo maar niet meewerken toen hij zijn brilletje wilde opzetten, en pats! De kramp zat er in en wilde er niet meer uit. Gelukkig bleek een van de trainers van Dedemsvaart AC, onze “buren” in het zwembad, in het dagelijks leven manueel therapeut te zijn. Die heeft Lars gisteren en vandaag zo’n 5x letterlijk onderhanden genomen. Door die service voelde “het” al wel beter, maar bleef Lars’ schouderspier niet lekker voelen. Hij was dan ook niet gerust op een goede afloop van de 100m rugslag. Bovendien trof hij het niet met zijn indeling in de eerste serie, waarin hij als snelste was geplaatst, wetende dat hij het moest opnemen tegen 10 snellere zwemmers in de tweede en laatste serie. Uiteindelijk perste hij er een nieuwe PR uit met een tijd van 1:11.27. Met deze tijd werd hij uiteindelijk 5e. Proficiat!!

Na een welverdiende rust tussen de sessies door, stonden we vanmiddag om 15:30 weer in het Pieter van den Hoogeband Zwemstadion. Op het menu stonden dus de finales voor Iris op de 200m wissel en de 50m schoolslag, de 200m wissel voor Kirsten en de 50m vrij voor Lars. Voor Iris was de 200m wissel eentje om snel te vergeten: een volgelopen en later losgeraakt brilletje, geen oriëntatie en daardoor een verkeerd keerpunt en dus een dis. Balen. Maar ze pakte dat goed op door sportief revanche op zichzelf te nemen en in de andere finale op de 50m schoolslag de tweede PR van de dag te zwemmen. Resultaat: 44.54 en 4e van Nederland. Super!

En ook voor Kirsten was er reden voor blijdschap. Toch wel een beetje gespannen vooraf, ging ze sterk aan de slag op de 200m wisselslag. Met een prima vlinderslag en een goede rugcrawl pakte ze een ruime voorsprong in haar serie. De schoolslag eiste tóch zo z’n tol waardoor ze terugzakte naar een vierde plek. Uiteindelijk herpakte ze zich in de laatste 50m op de vrije slag zodat ze keurig als tweede in haar serie eindigde op een PR-tijd van 2:42.92!

Lars krijgt brons klein

Als laatste van De Vrije Slag mocht Lars starten. Dit keer op de 50m vrije slag: 3 series, 26 zwemmers, langzaamste starttijd 0:28.29, snelste starttijd 0:24.23 (verschil dus 0:04.06 tussen de snelste en langzaamste deelnemer). Lars bleek met 0:25.34 als 5e te zijn ingeschreven. In die snelste serie was het verschil tussen de nummers 1 en 9 maar 1,59 seconden. Alles lag dus superdicht bij elkaar en is zo’n race uiteindelijk gewoon een loterij. Super spannend allemaal. En na een prachtige race met maximaal gespierd geweld, hoog opspattend water, dat in 9 banen vrijwel synchroon één keer heen en één keer terug als een soort tsunami voort raasde, bleef op baan 2 het scorebord op 0:25.06 staan, met een bronzen 3 ervoor. Dat bleek Lars’ nieuwe PR-tijd te zijn. En een bronzen plak! Whoeaaahhhh!!! Geweldige prestatie Lars!!! Die zal vannacht lekker slapen.

Bronzen medialle klein

 

En wij trouwens ook. Het is nu 22:30. Ik vind het wel genoeg voor vandaag.

Groeten aan jullie allemaal en tot morgen!

Maurice

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: