DVS logo Omtrek vrijgemaakt

zilver kVandaag een wat korter stukje over sessie 7 en 8 van het NJJK. De beschrijving van het vroeg opstaan en hoe moeilijk ik dat iedere keer weer vind en het binnendruppelen rond 07:00 in de Brabantse zwemtempel en het inzwemmen van 07:30 tot 08:20u bespaar ik jullie deze keer.

Lars zilver kIk ga meteen over tot de orde van de dag: om 09:00u moest Lars aantreden voor de 400m wisselslag. We kennen hem inmiddels als een totale niet-ochtendzwemmer… Hij stond als 7e geplaatst voor deze pittige afstand en we hadden zijn strijdplan al helemaal klaar. Nu de uitvoering nog. En die ging helemaal gesmeerd. Nou ja: niet helemaal. Want na een flitsende opening op de vlinderslag (1:06.23) en een goede rugcrawl (1:15.78) sloeg ons de schrik tot 2x toe om het hart bij de keerpunten op de schoolslag: handen behoorlijk diagonaal geplaatst (dat kan nog), maar deze ook nog eens ongelijk neerzetten op de Omega-platen is een echte beginnersfout. Maar kennelijk was het ook nog vroeg voor die official op baan 2 en de meelopende kamprechter want niemand heeft iets onreglementairs vastgesteld. En dus werd het feest in het De Vrije Slag kamp, want Lars zwom uiteindelijk naar een geweldige tweede plek en pakte hij daarmee zilver met een nieuwe snelste tijd van 4:56.53! SUPER!!!

Ook Iris stelde wederom niet teleur. Zij pakte de draad van gisteren gewoon weer op door weer een PR te zwemmen. Dit keer op de 200m vrije slag. Moe maar voldaan (die laatste 50m waren écht wel zwaar), tikte ze aan op 2:48.18. Maar die vermoeidheid was nog niet uit haar lichaam verdwenen toen ze 1,5 later weer aan de start verscheen voor de 50m vlinderslag. Dit keer geen PR, maar wel een tijd heel dicht in de buurt van haar beste tijd: 0:48.89. En toen was het meteen ook tijd om de nodige rust te pakken voor de 8e en laatste sessie van dit toernooi.

De helden waren echter vermoeid. Voor Iris kwam de finale op de 200m vrije slag te snel en kwam ze boven haar tijd van vanochtend uit (2:49.62). Alleen Kirsten was nog fris en fruitig. Die ging nog eens even flink tekeer op haar derde en laatste afstand van dit NJJK: de 200m schoolslag. Als 25e geplaatst kwam ze uiteindelijk op een 19e plek uit met een prima tijd van 3:01.50. Hierna kwam Lars voor de 10e en laatste keer in actie dit toernooi, en wel op de 200m vrije slag. Maar aan zijn manier van zwemmen was te zien dat ook bij hem het beste er af was. Wel een goede PR, maar geen reserves meer voor “iets verrassends”: 2:02.77.

DVS NJJKteam kAls we terugkijken op dit toernooi, dan stel ik vast dat dit het meest succesvolle NJJK is van de vijf keren dat we er als De Vrije Slag bij waren in de afgelopen drie seizoenen. Niet alleen dat er nu voor het eerst ook medailles zijn behaald, maar ook dat ons groepje meer starts had dan bij de andere vier keren en dat we met veel meer PR’s terug naar huis komen. Kennelijk zijn we in staat om het pieken voor dit NJJK in een periode van 6 weken in te zetten met “Maastricht”, dit door te trekken naar de Gelderse Kampioenschappen (de eerste 2 weekenden in januari), om uiteindelijk tot grootse dingen in staat te zijn tijdens het NJJK: het voorlopig hoogst haalbare podium voor onze vereniging. Laten we hiermee vooral doorgaan en laat deze zwemmers (Kirsten, Iris en Lars) een voorbeeld zijn voor alle andere leden van onze club. Het zijn gewoon Kanjers!

Groeten en tot gauw weer!

Maurice

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: