DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Vandaag even een kleine wisseling in de teamsamenstelling: Kirsten, Lars en Ronis waren er gisteren al bij en vandaag dus weer. Iris en Arine zijn afgelost door Ilse. Dus een iets kleinere groep, maar daarom niet minder gezellig. Alleen dat lange wachten...

GKLB 2017 Deel 2 k

Vandaag iets minder starts en iets minder medailles: 4 in totaal. 1x goud en 2x zilver voor Lars en 1x brons voor Kirsten. Van de 8 starts werden er 5 omgezet in een nieuwe PR. Netjes.

Vandaag was het de beurt aan Ronis om het spits af te bijten en wel op de 200m rugcrawl. Die viel wat tegen. Hij had meer verwacht. Een verdienstelijke 2:51.41 stond uiteindelijk op het scorebord. Vlak daarna bleek Jarno Koster (Aqua Novio) een maatje te groot voor Lars en moest hij het gevecht met Dylan Donkersteeg (DWK) aan om de plekken 2 en 3. En het werd zilver met een nieuwe snelste seizoenstijd van 2:25.72. Een klein half uur later pakte ook Kirsten haar medaille. Op de 200m schoolslag zette ze een PR neer van 3:05.69. Daarmee pakte ze brons.
Weer een half uur later stonden Ronis en Lars aan de start voor het koningsnummer: de 100m vrije slag. In zijn programma zwom Ronis een prima langebaantijd van 1:06.66, terwijl Lars even later het nakijken had op “zijn” nummer. Dylan Donkersteeg (DWK) was hem net te snel af. Lars finishte op de tweede plek met een tijd van 0:57.28.

En twee uur na het begin van de wedstrijd mocht ook Ilse eindelijk haar ding doen: de 200m vrije slag. En dat bleek helemaal nog niet zo verkeerd te gaan, met de geringe trainingsarbeid van de laatste maanden. Met haar 2.33.21 finishte ze net boven haar snelste tijd die ze in een 25-meter bad had gezwommen. En da’s alleen maar goed te noemen.
Ook Kirsten mocht aan de bak op de 2 vrij, zoals die in “vaktermen” ook wel wordt genoemd. Ze stevende lang af op een solide 3e plek. Maar in de laatste 25 meter liet ze zich volledig verrassen door Amber Jacobs van NDD, in de baan naast haar. Die had kennelijk nog ergens stukje reserve gevonden. Op het eind was het verschil tussen brons en niets: 0,02 seconden. Volgens mij heette die film toch...? Nou ja: elektronische tijdwaarneming is onverbiddelijk. Ook dat is sport. Sometimes you win, sometimes you lose.

Het slotakkoord van vandaag was voor Lars. Op de 2 wissel was zijn opdracht zijn positie voor het NJJK te verstevigen oftewel: een zodanige tijd neerzetten dat de kans maximaal is om in Eindhoven in de snelste serie van dit nummer terecht te komen. Dat kwam niet helemaal uit de verf. Gebrek aan tegenstand bleek een factor. Goud was gewoon een feit. En 2.26.51 was zijn tijd.

GKLB 2017 medaillefoto

Zo, nu even een weekje werken en dan gaan we volgende week gewoon weer aan de bak in Deel 3 en 4.

Maurice

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: