DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Ronis

Door Ronis van Everdingen

Op dinsdag 30 januari was er een waterpolo wedstrijd in De Peppel en daarom kon de training niet doorgaan. Maar voor 4 zwemmers was er een training in Amersfoort geregeld door Stefanie, het was extra speciaal omdat het bad in Amersfoort de olympische lengte van 50 meter heeft. Er zijn meestal files tussen Ede en Amersfoort dus moesten we al om 5 uur verzamelen voor De Peppel. Dries was als eerst door de klok die thuis voor stond, toen kwam ik (Ronis) aan. Toen kwam het vervoersmiddel aan met Stefanie en Hanna erin. En Sven kwam uiteindelijk 15 seconden te laat, altijd weer Sven. De reis verliep spoedig en we kwamen om 10 over half 5 aan, we hadden last van een kleine file.

Toen begon de training meteen lekker namelijk 1 kilometer als volgt: 500 meter en dat bestond weer uit 200 borstcrawl, 150 schoolslag, 100 rugslag en 50 vlinderslag daarna konden we diezelfde 500 meter zwemmen maar dan alleen met benen. Toen kregen we het hoofdsetje, De trainer noemde het een pacman setje. We gingen het setje van 5x100 in totaal 2 keer zwemmen   eerst met vlinder en borstcrawl en daarna met de andere 2 slagen. Een pacman setje houdt in dat er steeds wat afgesnoept wordt. Je begint dus bijvoorbeeld met 100 meter vlinderslag, dan zwem je de volgende 100 meter in 25 meter borstcrawl en 75 vlinderslag. Daarna is de verhouding 50/50 en daarna 75/25 en de 5de 100 meter zwem je borstcrawl als beloning.

Training in Amersfoortjan 2018

Daarna hadden we nog het uitzwemmen. Ik vond het een leuke ervaring en zou het wel vaker willen doen, heb ik ff geluk dat we nog een keer uitgenodigd zijn! Gelukkig blijft het pacman setje niet alleen in Amersfoort maar nemen we het mee naar Ede!

 

Vandaag is het weer zo ver; het NJJK. Dit jaar waren niet Maurice en Marion mijn coaches, maar Jeanet.

Na het inzwemmen begon voor mij de eerste afstand, de 100 vrij. Na een prima race had ik iets boven mijn PR gezwommen met 1.16.33 als resultaat, en een plek in de finale. Na de 100 vrij was de 50 school aan de beurt. Ik was als eerste geplaatst en uiteindelijk ben ik in de series ook als 1e geëindigd in een tijd van 44.23 met een PR. Een finaleplaats dus! De 400 vrij hadden ze als toetje bewaard. Hier was mijn energie op. Ik zwom helaas boven mijn snelste tijd, maar wel op de 2e plaats.

's Middags begonnen we met de 100 vrij. Ik tikte aan met een mini PR van 1.15.33 en een derde plek! Ook de 50 school stond voor mij op het programma. Het ging goed; ik keerde precies gelijk met de baan naast mij. Die had kennelijk nog energie over waardoor ik als tweede aantikte. Drie honderdsten boven mijn tijd van de ochtend 44.26.
Een succesvolle eerste dag zou ik zeggen!

Groetjes uit Eindhoven van Iris

Naschrift van de redactie: Intussen is bekend geworden dat Iris nog meer medailles heeft gewonnen waaronder een gouden op de 100m schoolslag! We hebben een heuse Nederland Kampioen in ons midden. We verheugen ons op het verdere verslag van Iris.

Ook dit jaar doet de Vrije Slag weer mee met de Grote Clubactie om de clubkas te spekken.

grote club poster

Heel veel succes en plezier met loten verkopen!!

Aan alle leden, van jong tot oud, wordt gevraagd om zoveel mogelijk loten te verkopen, dit kun je alleen doen of gezellig samen met je familie en/of broer(s)en/of zus(sen). Iedereen die loten verkoopt krijgt een attentie en voor de beste lotenverkopers ligt er een cadeaubon klaar,

Volgende week op maandag 11-09, dinsdag 12-09 en donderdag 14-09 worden de boekjes na de training van 18.00 tot 19.00 uur uitgedeeld, minimaal 1 per gezin. Hilde en Nita delen de boekjes uit in de gang bij de kleedkamers.

De verkoop van de loten start op zaterdag 16 september 2017. WEES SPORTIEF, BEGIN NIET VOOR 16 SEPTEMBER!!

De boekjes moeten voor 13 november weer ingeleverd worden, maar eerder kan altijd!

Mensen die loten kopen maken kans op mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van € 100.000,-. De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 13 december 2017. Vanaf 14 december staat de trekkingsuitslag op clubactie.nl.

 

Nita Schipper en Hilde Kiezebrink.

Clubkampioenschappen 2017

Vrijwilligersbokaal Hilde KiezebrinkDat de clubkampioenschappen dit jaar bewogen werden afgesloten, betekent niet dat onze foto’s niet scherp zijn (Kijk zelf maar op onze facebookpagina hiernaast).

En er zijn vele medailles gewonnen en bekers uitgereikt voor zwemmers. Tijden vind je hier
En waar zou onze club zijn zonder de gedreven vrijwilligers? Hilde Kiezebrink is al jarenlang gedreven te vinden aan de rand van het bad of juist op de achtergrond voor de verwerking van prestaties in de jurykamer. Hilde bedankt: Voor jouw dit jaar de welverdiende vrijwillgersbokaal!

 Prestatiebeker Kirsten en Lars VerhalleBelangrijke gebeurtenis deze clubkampioen-schappen was het afscheid van Lars en Kirsten Verhalle die beiden hun zwemcarrière elders een extra impuls gaan geven. Hun jarenlange inzet wordt ook dit jaar weer beloond met met de prestatiebeker. Kirsten mocht samen met Marion deze voor beiden in ontvangst nemen aangezien Lars al weer onderweg was naar Italië voor een internationaal zwemtoernooi. Als club wensen we hen beiden veel succes en zullen we ze op de voet blijven volgen!

Met Lars en Kirsten nemen we ook afscheid van onze “2 M’s”: Marion & Maurice Verhalle. Arjan Kooij memoreerde dat waarschijnlijk alle aanwezige kinderen die in het diepe bad mogen zwemmen, ooit les van Marion hebben gehad, en een heel aantal ook van Maurice. “Als er ouders ’s nachts hun kinderen horen roepen: Hoofd!, Hoofd! Hoofd!”, dan weten ze nu waar dat vandaag komt. Juist, van de pittige trainingen van Marjon!

Het volgend jaar zal voor iedereen echt wel flink wennen zijn. Het team trainers gaat een stevige ader laten. Maar waarschijnlijk zullen ook de 2 M’s het trainen en coachen af en toe best wel gaan missen. Met een terugblik op de tijd van Marion en Maurce bij onze club besluit Arjen ons dankwoord met 3 kernwoorden die de inzet van Marion en Maurice kenschetsen: “Betrokken, Gedreven en Trouw”.

Onze leden hebben persoonlijke bedankjes, dank en succeswensen verzameld in een kleurrijke map die ze Marion en Maurice overhandigen.Bedankmap

Maurice als bevlogen trainer en coach: Dank jullie wel allemaal. Ik vind heel moeilijk, ik ga het niet droog houden. Met wat onderbrekingen door andere werkzaamheden loop ik hier al zo’n 20 jaren Maurice Verhallerond. Iets wat allemaal begonnen is in de de oude Peppel van 50 meter. Marion stond daar aan de ene kant van het bad met De Vrije Slag en ik stond met de Polar Bears aan de andere kant. Lonkend kwam het tot in 1996 tot fusiegesprekken tussen beide clubs. 

Marion Verhalle

Marion en ik werden hierin betrokken en kwamen met het idee: “Als wij nu gaan trouwen, komt het met de fusie wel goed.” Voor ons is dit de start geweest van mooie jaren. Waarin voor ons altijd duidelijk is geweest dat regie houden het allerbelangrijkste is en daarnaast 3 dingen: techniek, techniek en techniek. Dan pas het harde zwemmen.

Maurice geeft onze leden mee: “Blijf jezelf uitdagen om te verbeteren. Probeer altijd te winnen van jezelf. Probeer altijd je PR scherper te stellen, de makkelijkste wedstrijd met jezelf.”

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: