DVS logo Omtrek vrijgemaakt

WEGENS HET SLECHTE WEER IS ZWEMBAD DE PEPPEL DICHT !!!

 

Ook dit jaar doet de Vrije Slag weer mee met de Grote Clubactie om de clubkas te spekken.

grote club poster

Heel veel succes en plezier met loten verkopen!!

Aan alle leden, van jong tot oud, wordt gevraagd om zoveel mogelijk loten te verkopen, dit kun je alleen doen of gezellig samen met je familie en/of broer(s)en/of zus(sen). Iedereen die loten verkoopt krijgt een attentie en voor de beste lotenverkopers ligt er een cadeaubon klaar,

Volgende week op maandag 11-09, dinsdag 12-09 en donderdag 14-09 worden de boekjes na de training van 18.00 tot 19.00 uur uitgedeeld, minimaal 1 per gezin. Hilde en Nita delen de boekjes uit in de gang bij de kleedkamers.

De verkoop van de loten start op zaterdag 16 september 2017. WEES SPORTIEF, BEGIN NIET VOOR 16 SEPTEMBER!!

De boekjes moeten voor 13 november weer ingeleverd worden, maar eerder kan altijd!

Mensen die loten kopen maken kans op mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van € 100.000,-. De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 13 december 2017. Vanaf 14 december staat de trekkingsuitslag op clubactie.nl.

 

Nita Schipper en Hilde Kiezebrink.

Clubkampioenschappen 2017

Vrijwilligersbokaal Hilde KiezebrinkDat de clubkampioenschappen dit jaar bewogen werden afgesloten, betekent niet dat onze foto’s niet scherp zijn (Kijk zelf maar op onze facebookpagina hiernaast).

En er zijn vele medailles gewonnen en bekers uitgereikt voor zwemmers. Tijden vind je hier
En waar zou onze club zijn zonder de gedreven vrijwilligers? Hilde Kiezebrink is al jarenlang gedreven te vinden aan de rand van het bad of juist op de achtergrond voor de verwerking van prestaties in de jurykamer. Hilde bedankt: Voor jouw dit jaar de welverdiende vrijwillgersbokaal!

 Prestatiebeker Kirsten en Lars VerhalleBelangrijke gebeurtenis deze clubkampioen-schappen was het afscheid van Lars en Kirsten Verhalle die beiden hun zwemcarrière elders een extra impuls gaan geven. Hun jarenlange inzet wordt ook dit jaar weer beloond met met de prestatiebeker. Kirsten mocht samen met Marion deze voor beiden in ontvangst nemen aangezien Lars al weer onderweg was naar Italië voor een internationaal zwemtoernooi. Als club wensen we hen beiden veel succes en zullen we ze op de voet blijven volgen!

Met Lars en Kirsten nemen we ook afscheid van onze “2 M’s”: Marion & Maurice Verhalle. Arjan Kooij memoreerde dat waarschijnlijk alle aanwezige kinderen die in het diepe bad mogen zwemmen, ooit les van Marion hebben gehad, en een heel aantal ook van Maurice. “Als er ouders ’s nachts hun kinderen horen roepen: Hoofd!, Hoofd! Hoofd!”, dan weten ze nu waar dat vandaag komt. Juist, van de pittige trainingen van Marjon!

Het volgend jaar zal voor iedereen echt wel flink wennen zijn. Het team trainers gaat een stevige ader laten. Maar waarschijnlijk zullen ook de 2 M’s het trainen en coachen af en toe best wel gaan missen. Met een terugblik op de tijd van Marion en Maurce bij onze club besluit Arjen ons dankwoord met 3 kernwoorden die de inzet van Marion en Maurice kenschetsen: “Betrokken, Gedreven en Trouw”.

Onze leden hebben persoonlijke bedankjes, dank en succeswensen verzameld in een kleurrijke map die ze Marion en Maurice overhandigen.Bedankmap

Maurice als bevlogen trainer en coach: Dank jullie wel allemaal. Ik vind heel moeilijk, ik ga het niet droog houden. Met wat onderbrekingen door andere werkzaamheden loop ik hier al zo’n 20 jaren Maurice Verhallerond. Iets wat allemaal begonnen is in de de oude Peppel van 50 meter. Marion stond daar aan de ene kant van het bad met De Vrije Slag en ik stond met de Polar Bears aan de andere kant. Lonkend kwam het tot in 1996 tot fusiegesprekken tussen beide clubs. 

Marion Verhalle

Marion en ik werden hierin betrokken en kwamen met het idee: “Als wij nu gaan trouwen, komt het met de fusie wel goed.” Voor ons is dit de start geweest van mooie jaren. Waarin voor ons altijd duidelijk is geweest dat regie houden het allerbelangrijkste is en daarnaast 3 dingen: techniek, techniek en techniek. Dan pas het harde zwemmen.

Maurice geeft onze leden mee: “Blijf jezelf uitdagen om te verbeteren. Probeer altijd te winnen van jezelf. Probeer altijd je PR scherper te stellen, de makkelijkste wedstrijd met jezelf.”

Vandaag hetzelfde riedeltje als gisteren: wekker op 06:00u, opstaan, opfrissen, spullen pakken, de jacht op eten langs een ontbijtbuffet (ja, ja: Lars en ik zitten in een hotel), het spul naar binnen werken en nog stiekem wat extra’s smeren… En dan om 06:40 in de auto, door Eindhoven crossen, parkeren, stukje wandelen en om 07:00 sharp bij de ingang van het zwembad de andere helft van de ploeg ontmoeten. En dan omkleden, plek zoeken in de zwemzaal en inzwemmen.Met militaire precisie uitgevoerd. Iris en Lars liggen precies om 07:30 in het bad om in te zwemmen.
 
NJJK2017 lb sessies3 4ac
 
Maar nu deel 2 van de missie: snelle tijden zwemmen en proberen aangehaakt te blijven bij de landelijke top. Da’s andere koek, want iedereen staat op scherp, of denkt dat ‘ie op scherp staat.
En dus was het wachten op “ons” eerste optreden van deze dag.
 
Om 08:55 mocht Lars aan zijn 100 vrij beginnen. In serie 4 van 4 lagen de nummers 1 t/m 10 heel dicht op elkaar: van 0:54.10 tot 0:57.14. Lars kon zich echter niet onttrekken aan de concurrentie die op één lengte achter de nummers 1 en 2 zwom. Een te vroeg ingezet keerpunt (op dat moment op een 5e plek) gooide daarna definitief roet in het eten. Door zijn verwoede pogingen om weer terug te komen ging Lars uit zijn ritme, waardoor hij uiteindelijk als 9e finishte in een wat teleurstellende tijd van 0:56.76.
 
40 minuten later zwom Iris een technisch heel nette 100m vrij. Eigenlijk klopte alles gewoon. Haar tijd (1:18.28) lag 12-honderdste seconde boven haar PR. En daarmee dwong ze de 5e plek in de finale van vanmiddag af.
Om 10:20 zwom Iris “op 7” een PR op de 50m rug in een tijd van 0:44.62. En dat, ondanks een touché op de lijn met baan 6 en het moeten terug sturen richting het midden van de baan. Daar zat dus meer in! We moesten alleen nog even duimen of ze met deze 9e tijd vanmiddag in de finale mocht… Om 10:45 zat voor ons sessie 03 er alweer op en konden de helden even gaan rusten. De echte NJJK-piek bij onze twee superzwemmers had ik ondertussen nog niet ontdekt…
 
Vanmiddag begon met een teleurstelling voor Iris: geen schijn van kans om een finaleplek als eerste reservist te mogen innemen. Er was namelijk niemand ziek, zwak of misselijk geworden. De bondscoach van de paralympiërs bleek ook al niet van plan om iemand terug te trekken. Waarom zou ze ook? Dan had Iris in de series maar harder moeten zwemmen. Terecht! En ideetjes van mijn kant om hier en daar een rolstoelbandje lek te prikken, of wat protheses tijdelijk te laten verdwijnen, konden niet echt op Iris’ sportieve steun rekenen. Dus moest ze zich er maar geestelijk op voorbereiden dat ze zich vlak voor het bewuste programma (50 rug) helemaal ingezwaaid, losgemaakt, met brilletje en badmuts zou moeten melden bij de voorstart, om daar dan te horen dat ze dus niet zou hoeven. Tsja: ook dit is topsport.
 
Anyway: terug waarvoor we ook alweer naar Eindhoven gingen, namelijk lekker hard zwemmen. Dat wilde alleen niet zo bij Iris in de finale op de 100m vrij. Zelfs op dit niveau gebeurt het namelijk nog wel eens (uitzonderlijk zeldzaam, maar toch) dat een brilletje zo maar ineens, na de start, volledig ergens anders zit dan dat jij dat had gepland. En dan moet je nog heel die afstand als een soort blinde vink doorzwemmen… Best knap als je dan net boven je snelste tijd uitkomt: 1:18.28 (7e). Wel balen als je je realiseert, hoeveel meer er nog in had gezeten. Dat brilletje gaat voortaan ONDER de badmuts, zo liet ze in een kort commentaar naar mij toe weten. Dat weten we dan ook weer!
 
NJJK2017 lb sessies3 4bc
 
Lars had tussen de sessies echt rust gepakt en de ogen voor een dik uur gesloten kunnen houden. Toe maar!! Dat bleek toch echt wel te werken. Rusten is namelijk net zo belangrijk als inspanning leveren. En rusten doe je niet echt als je zit te gamen of op je mobiel zit te klooien…
En dus maakte hij het in zijn serie lekker spannend op de 200 wissel. Na de vlinder en de rug lag hij ver voor op de rest van het veld. Aan het einde van de schoolslag die daarop volgde, lag nummer 5 ineens voorop en was Lars nummer 5. Heel vreemd. Maar aan het eind van de vrije slag tikte Lars op plek 2 aan. Een vette nieuwe PR was neergezet: 2:21.91. Alleen moest daarna de snelste serie nog. Uiteindelijk kwam Lars op plek 12 terecht. Maar het meest blij was ik met die PR. Zou het lek boven zijn? En kan hij nog iets “speciaals” doen tijdens dit NJJK? Afwachten wat de dag van morgen brengt.
 
Tot dan!
Maurice

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: