DVS logo Omtrek vrijgemaakt

oosterbeek 20170517 1Op een doordeweekse dag verzamelen zich een 10-tal zwemmers en 3 volwassenen vrijwilligers zich op het vaste vertrekpunt van De Vrije Slag. Er moet wat speciaals zijn dus. En inderdaad, al snel gaat het gezelschap naar Filmhuis Oosterbeek. Een van de kleinste bioscopen van Nederland waar de film 0,03 seconde op de agenda staat.

De film, of eigenlijk documentaire, geeft een beeld van de enorme opoffering en inspanning die zwem topsporters op weg naar RIO 2016 leveren. Als je de 2 verhalen van trainen in Frankrijk en trainen in Nederland volgt hoop je op de goede afloop. Ook terwijl je al weet dat RIO niet voor iedereen een groot succes was.

Dat wordt ook pijnlijk duidelijk in beeld gebracht tegen het einde. Zoals ze zeggen in de film: Je dromen kunnen uitkomen maar je nachtmerries ook. Minder dan een tel maakt het verschil tussen top en flop, zeker voor de buitenwereld. Die zien niet dat je heel hard hebt getraind om wel te winnen. En dat je echt wel wilde winnen. Maar die anderen hadden ook hun best gedaan.

oosterbeek 20170517 2We weten allemaal hoe het afliep. De zwemmers in het bad hadden meer gehoopt en verwacht. Maar de zwemmers in het open water scoorden 2x goud! En daarna, zwemmen blijft toch heerlijk om te doen. Femke Heemskerk heeft een nieuwe trainer in nieuwe omgeving. Sharon van Rouwendaal is bij het zware trainingsregime van Philippe Lucas gebleven.

Het zwemmen blijft. En de leuke trainingen. En de zware trainingen. Op naar het WK in Budapest in de zomer, EK in Glasgow (2018) en Olympische Spelen in Tokyo. Laten we alvast dromen. En trainen!

Voor meer informatie over 0,03 seconde, zie http://www.docmakers.nl/nl/index.php/films/003-seconden

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: