DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Na wat geharrewar de afgelopen week over wie, wanneer, waar voor een wedstrijd opduikt en dito gedoe over welke auto’s voor wie, op welk moment en op welke plek beschikbaar is/zijn, ben ik net zo eenvoudig als duidelijk met dit oudhollandse gezegde: samen uit, samen thuis. Klinkt niet sexy en ook niet sporty, maar het hoort gewoon bij teambuilding. Doen we dit niet, dan zijn we gewoon individuen die alleen op de foto een team lijken.

GK 2017 Deel 3 1

Maar te elfder ure is achter de schermen een hoop gebeld en gemaild en hadden we op zaterdagochtend zelfs een auto over... Ach, waar een wil is, is een weg. Maar laten we vooral duidelijk en consequent met elkaar blijven communiceren. Scheelt ’n hoop gedoe.

En op deze zonovergoten zaterdag, waarop half Nederland lekker buiten lag te bakken, smolten Lars, Ilse, Myrthe, Kirsten, Ronis en Arine vrijwel volledig weg in Sporfondsenbad Nijmegen West. Ramen en deuren dicht en racen maar. Pff... al snel liepen de temperaturen hoog op in het 50-meter bad. En dan die luchtvochtigheid. Wow: heftig.
Desondanks ging het vandaag weer prima. We hebben dus weer een stapeltje medailles opgehaald: Lars: 2x goud en 2x zilver en Kirsten 3x zilver. En over de 14 starts hebben we 12 PR’s gezwommen op de lange baan. Topperdetop!

Kirsten moest vandaag als eerste aan de bak. De “2 vlinder” stond op het menu. Gretig viel ze aan, om deze afstand zo snel mogelijk achter zicht te laten. En ook nu weer ging ze te hard af op de eerste 50 meter. Kon ze desondanks de daaropvolgende 100 meter constant bij de rest blijven, zo lag de laatste 50m haar wel heel zwaar op de maag. Ze eindigde boven haar snelste tijd: 3:02.23. Vervolgens knalde Ronis naar 1:18.30 op de 100m rug waarvoor hij als reserve was opgeroepen.
Lars mocht ook op de 100m rug aantreden. Hij had geen motivatie nodig om een scherpe tijd neer te zetten, want: rode lap Jarno Koster (Aqua Novio) zwom in zijn serie. Deze explosieve samenstelling is altijd goed voor een nieuwe PR, zowel bij Jarno als bij Lars. Het scorebord liet Lars als eerste eindigen en Jarno als tweede, terwijl wij het toch echt anders hadden gezien. Bij de medaille-uitreiking bleek dat Jarno het bord niet hard genoeg had geraakt. De “rode knop”-tijd, de knop die tijdwaarnemers in hun hand hebben (stopwatch in de andere) en die is aangesloten op de elektronische score-software was als backup genomen voor de definitieve uitslag. Lars moest genoegen nemen met zilver met een nieuwe PR van 1:05.89. Op de 100 school racete Kirsten vervolgens naar een nieuwe PR van 1:27.43.

Na de eerste pauze mocht Ronis de 400 meter vrije slag zwemmen, op de baan waar zijn moeder als tijdwaarnemer stond. Toeval of niet, maar na zijn werkelijk waar supervlakke race, stond er een heuse PR van 5:10.07 op het scorebord. Nu hij sneller is dan grote zus Lelie zal het vandaag nog lang onrustig zijn in huize Van Everdingen...
Lars won zijn 400 vrij in een rechtstreeks duel met Dylan Donkersteeg in een nieuwe seizoenssnelste tijd van 4:38.10 en pakte Kirsten haar tweede zilver van de dag op de 100 vlinder. De PR-tijd: 1:15.43.
Een goed uur later moest Lars op de 50m schoolslag op 0,02!! seconden na opnieuw zijn meerdere erkennen in Jarno Koster. Maar we konden wel weer een PR noteren: 0:32.91.

En na 2 uur en 50 minuten wachten was het dan eindelijk de beurt aan Myrthe en Ilse. Ze mochten aantreden op de 50m vrij. Beide dames lieten zien dat ze niet voor niets naar de Gelderse waren gekomen. Myrthe demonstreerde dat ze echt kan vechten in het water. Met een hoog armtempo en keihard werkende benen beloonde ze zichzelf met een prima tijd van 0:33.33. Ilse zette een PR neer van 0:31.58. Ze is op de weg terug naar haar oude niveau. Chapeau! Op dezelfde afstand pakte Kirsten haar tweede zilver van de dag in een PR-tijd van 0:30.30.
Lars pakte daarna goud op zijn laatste afstand van vandaag, de 50 vlinder: zijn PR-tijd was 0:28.08. Enige senior in het team van vandaag was Arine. Zij zwom net boven haar tijd op de 50 meter rug: 0:33.85. En Kirsten, die voor De Vrije Slag vandaag mocht beginnen, sloot “ons” optreden vandaag ook weer af. Maar nu in stijl: zilver op de 50 rug in een nieuwe PR van 0:35.18.

Ik zou zeggen: goed gedaan allemaal!
Op naar morgen, op naar het 4e en laatste deel!

Maurice

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: