DVS logo Omtrek vrijgemaakt

We moesten ons even opladen voor Deel 4 van de Gelderse Kampioenschappen in Nijmegen. Wat was het gisteren ach-ter-lijk warm in Sportfondsenbad West in Nijmegen. En dan vandaag weer?? Eh... ja: gewoon doen. Knop om en gaan met die banaan. Gemakkelijk gezegd: Ronis, Lars, Kirsten en Ilse moesten het doen, want immers “the life of a coach is better!”

En net als gisteren mocht Kirsten als eerste van De Vrije Slag starten. Deze keer voor de 200m rugcrawl. En na een spannend gevecht op de eerste 100 meter, moest Kirsten toch een gaatje laten ten opzichte van Kim van Dongen en Luna de Vries (beide Aqua Novio). Kirsten eindigde op een prima derde plek met een nieuwe PR van 2:46.33. Lars pakte vervolgens goud op de 200 meter schoolslag in een nieuwe tijd van 2:49.87. Hij moest “het spel” van begin tot einde helemaal zelf maken. Dat bleek helaas net niet genoeg voor plaatsing op dit nummer inclusief de 50-meter variant tijdens de NJJK. Nu maar hopen op deelname op de uitlooptijd...
Op de 100m vrije slag liet Ilse zien dat ze weer een duidelijk stijgende lijn te pakken heeft. Ze zwom naar een prima 1:09.81 wat een vette PR voor haar is. Met deze lange baan tijd zit ze nu vlak boven haar korte baan tijd. Goed gedaan meid! In de snelste serie op de 100 meter vrije slag greep Kirsten vervolgens net naast het brons. Ze werd voor de 6e keer vierde dit toernooi. Nu met een tijd van 1:06.91. Goed voor een PR; een kleine pleister op de wonde, zullen we maar zeggen.

Op de 200m vrije slag ging Ronis vervolgens in een prima tempo van start en hield hij dat de gehele afstand goed vast. Aan het einde was de beloning daar: 2:22.54 en een vette PR rijker. Top man: goed bezig geweest! Lars pakte vervolgens op ditzelfde onderdeel zilver met een nieuwe tijd van 2:07.01.
Tegen 16:30u dook Kirsten nogmaals in het water. Nu voor de 200 meter wisselslag. En ook nu waren Kim en Luna van Aqua Novio weer sneller dan Kirsten. En daarom eindigde ze op de derde plek met een PR-tijd van 2:44.59. En haar finish omlijstte tevens het laatste optreden van De Vrije Slag dit toernooi.

Als ik nu op de Gelderse Kampioenschappen terugkijk, dan is dit een beter toernooi geweest voor De Vrije Slag dan in de afgelopen seizoenen. We hadden weer wat meer zwemmers in de groep, veel PR’s en veel medailles. Het toernooi was bovendien een succes als je bedenkt dat De Vrije Slag nu ook een winnaar van het medailleklassement in haar gelederen heeft: Lars.
Hij won het klassement bij de junioren. Dat bleef overigens lang spannend, omdat Lars over alle programma’s heen gelijk op ging met Simon Claasen (ZVV, 2004). Uiteindelijk werd het verschil gemaakt op de 200 meter schoolslag, waarop Lars in zijn programma zilver pakte en Simon niet startte. Mooi hoor. Volgens mij heeft niet eerder iemand binnen de club voor elkaar gekregen.

medailleklassement2 k

En zo terugkijkend bekruipt me steeds meer het besef, dat dit voor mij de laatste Gelderse Kampioenschappen zijn als coach bij De Vrije Slag. Ik schudde vandaag handen met collega-trainers. Een aantal wensten mij een prettig weekeinde en een dito weerzien bij de NJJK in Eindhoven. Dat kon ik nog gemakkelijk aan en wenste hen natuurlijk hetzelfde. Anderen zeiden “Tot ziens bij de volgende ronde, komend seizoen”. Met een brok in mijn keel kon ik die mensen niet anders zeggen dan zoiets als: “Ja, joh! Tot ziens!, in het midden latend of, wanneer en in welke hoedanigheid dat dan zou zijn... pfff...

Maarrrr: ik mag nog een toernooi “doen” als coach: het NJJK in Eindhoven. Dat begint op 15 juni aanstaande: gaaf zwembad, prima sfeer, vette muziek tijdens de races en bovenal mooie en fantastische sport! Ik kijk er nu alweer naar uit!

Maurice

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: