DVS logo Omtrek vrijgemaakt

 
De NJJK staat nu voor de zoveelste keer op ons zwemmenu. Ik kan me nog goed herinneren toen Iris en Lars drie seizoenen terug, in de winter, voor het eerst mochten aantreden. Was ook voor mij de eerste keer als coach. Waauw! Gaaf toen, dat Sloterparkzwembad in Amsterdam. Op de avond ervoor gingen we even kijken en mochten we in het zwembad overal rondlopen. Even wennen aan een echt super-zwembad. Ondertussen zijn we daar al een paar keer geweest, maar ook in Dordrecht en ’n stuk of vier keer in Eindhoven.
 
NJJK2017 lb sessie 01c
 
Voor iedere zwemliefhebber is het in zo’n zwemtempel gewoon gaaf, groots, loopt alles professioneel, is er vette muziek tijdens het inzwemmen en tijdens de races en zie je de zwem-crème-de-la-crème gewoon langskomen. En natuurlijk de collega-coaches, waarvan je er een aantal door het seizoen heel vaak ziet en spreekt, en een aantal die je alleen maar tijdens de NJJK’s ontmoet. En elke keer als ik weer zo’n zwembad binnen stap krijg ik even kippenvel. Hoe warm het ook is. Welcome to the pleasuredome dus.
 
Vanochtend om 07:00 wachtte ik, bij de ingang van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, Iris op, die ik daar zou treffen met vader Arnold. Iris had er op dat moment al helemaal zin in.  Dat is altijd fijn om te horen. Maar we moesten wel nog even de tijd doorkomen met inzwemmen en wat plichtplegingen. Om 08:35 startte zij dan ook gretig op de 400 vrij. En BAM: meteen een PR. Niet helemaal volgens planning, want we hadden gerekend op een groter tijdverschil. Zeker ook omdat Iris, als een van de weinige zwemmers in Eindhoven, 2 coaches om zich heen had: ikzelf dus en Jeanet Mulder, bondscoach van de paralympische ploeg waar Iris ook mee traint. Samen hadden we met haar een raceplan doorgenomen. Maar dat kwam dus niet helemaal uit de verf. Desondanks een scherpere tijd: 6:05.88.

Drie kwartier later verscheen ze alweer aan de start voor de 100m schoolslag. Zag er best goed uit, maar Iris kon toch niet helemaal lekker in haar ritme komen. Eindtijd: 1:41.75, ’n vierde finaletijd (sessie 02!) met een paar tienden boven haar PR. Tot slot pakte ze ook nog een finaleplek op de 50 vrij: 0:35.29. Ook nu weer ietsje boven haar snelste tijd. In sessie 02 zou ze hierop nog wel even terugkomen, zo was haar commentaar. Lars morste vanochtend zelfs geen honderdste van een seconde. Lekker makkelijk: hij was vrij en kwam pas in sessie 02 aan de bak.
 
NJJK2017 sessie1 02c
 
En Iris hield vanmiddag woord! Ze was helemaal niet tevreden met de prestaties in de series en wilde iets rechtzetten. Op de 100m school knabbelde ze in de finale iets van haar ochtendtijd af, maar bleef ze nog net boven haar PR: 1:41.26. Lars had zijn zinnen vervolgens op de 100m rug gezet. Kon ook niet anders want dit was zijn enige onderdeel voor deze dag. Het doel was “1:02 laag”, startend met een “in-tijd” van 1:05.89. En dat zag er na 50m inderdaad goed uit: 0:31.24. Maar op de 2e baan kwam dan toch de man met de hamer: 0:33.43. En zo noteerde hij een nieuwe PR op 1:04.67, waarmee Lars nu 7e van Nederland staat. Desondanks had de teleurstelling tóch de overhand toen hij zijn tijd op het scorebord zag staan. Tsja, ook dat is sport. En daarom: knop omzetten en opladen voor morgen als de 100m vrije slag en de 200m wissel op het programma staan.
Het slotakkoord van vandaag was voor Iris. Zij klokte in de finale op de 50m vrij een betere tijd dan in de series: 0:34.74. Ook nu weer een paar tienden boven haar PR-tijd.
 
Al met al een nette “opstartdag”. Morgen hopen we op meer. Tot dan!
Maurice

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: