DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Ronis

Door Ronis van Everdingen

Op dinsdag 30 januari was er een waterpolo wedstrijd in De Peppel en daarom kon de training niet doorgaan. Maar voor 4 zwemmers was er een training in Amersfoort geregeld door Stefanie, het was extra speciaal omdat het bad in Amersfoort de olympische lengte van 50 meter heeft. Er zijn meestal files tussen Ede en Amersfoort dus moesten we al om 5 uur verzamelen voor De Peppel. Dries was als eerst door de klok die thuis voor stond, toen kwam ik (Ronis) aan. Toen kwam het vervoersmiddel aan met Stefanie en Hanna erin. En Sven kwam uiteindelijk 15 seconden te laat, altijd weer Sven. De reis verliep spoedig en we kwamen om 10 over half 5 aan, we hadden last van een kleine file.

Toen begon de training meteen lekker namelijk 1 kilometer als volgt: 500 meter en dat bestond weer uit 200 borstcrawl, 150 schoolslag, 100 rugslag en 50 vlinderslag daarna konden we diezelfde 500 meter zwemmen maar dan alleen met benen. Toen kregen we het hoofdsetje, De trainer noemde het een pacman setje. We gingen het setje van 5x100 in totaal 2 keer zwemmen   eerst met vlinder en borstcrawl en daarna met de andere 2 slagen. Een pacman setje houdt in dat er steeds wat afgesnoept wordt. Je begint dus bijvoorbeeld met 100 meter vlinderslag, dan zwem je de volgende 100 meter in 25 meter borstcrawl en 75 vlinderslag. Daarna is de verhouding 50/50 en daarna 75/25 en de 5de 100 meter zwem je borstcrawl als beloning.

Training in Amersfoortjan 2018

Daarna hadden we nog het uitzwemmen. Ik vond het een leuke ervaring en zou het wel vaker willen doen, heb ik ff geluk dat we nog een keer uitgenodigd zijn! Gelukkig blijft het pacman setje niet alleen in Amersfoort maar nemen we het mee naar Ede!

 

Facebook

Adverteerders: