DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Op de ALV van 10 november meldde Gerda van Beek al dat onze erleden Rien en Evert Weijman maandag 14 november 60 jaar zijn getrouwd! Zij heeft namens DVS een blos bloemen gebracht, dit werd door hen zeer op prijs gesteld.
Gerda heeft dit over hen geschreven: Misschien denken verschillende leden, meneer en mevrouw Weijman? Nooit van gehoord. Nu dat gaat dan nu veranderen:
 
Evert en Rien Weijman zijn vanaf de oprichting van zwemclub De Vrije Slag in het buitenbad van Bennekom al lid. Dat is lang, heel lang, nl. sinds 1970. Hoe is dat zo gekomen? Ja, net als nu nog steeds gebeurt, werden ook toen de ouders gevraagd zich in te zetten voor de zwemclub. Evert en Rien hadden twee kinderen bij DVS zwemmen, Tineke en Henk. Ja, en als je toch bij de trainingen bent, kun je je beter productief gaan maken voor de club. Dat deden zij ook.
 
Beide hebben in eerste instantie een klokcursus gevolgd. En dan weet je zelf misschien wel hoe het verder gaat. Nog een cursus en nog een. We praten nu over 1976, denk ik. Evert werd kamprechter en Rien schrijvend jurylid. Uiteindelijk heeft Evert bij veel wedstrijden onze club vertegenwoordigd. Ook Rien was altijd bij de jurering aanwezig. Ze deden het goed, waren altijd vriendelijk en correct. Dat ze het goed deden blijkt wel uit het feit, dat ze voor veel nationale en internationale wedstrijden als jury gevraagd zijn. Ook bij de gehandicapten zwemwedstrijden stonden zij hun mannetje.
 
Hun zoon Henk heeft ook nog jaren lesgegeven bij onze club. Ook heeft hij zijn vrouw bij onze club ontmoet. Ook zij heeft samen met Henk verschillende kinderen het zwemmen bijgebracht. Tineke, de dochter, heb ik nooit bij DVS gezien, maar heeft het zwemmen wel meegekregen en geeft nu trainingen in Den Haag, waar zij woont. Henk en Wilma hebben het zwemmen vaarwel gezegd. Toch bleven Rien en Evert actief in onze club. Tot voor een paar jaar, toen ze ermee stopten. Zij zijn benoemd tot ere-leden van De Vrije Slag. Bij elke Kerstwedstrijd zitten ze, als ze kunnen, op de tribune en houden stilletjes in de gaten hoe alles loopt.
 
Zo, nu weten jullie iets over het echtpaar Weijman. Gerda van Beek
 
Naschrift redactie: Gerda, dank voor dit leuke stuk!

Daniëlle van Beek ontving donderdag de DVS vrijwilligersbeker.

Daniëlle is een van onze vrijwilligers die achter de schermen heel veel doet voor DVS, en best een keer in het zonnetje gezet mag worden. Nicolaas van Everdingen noemde in zijn dankwoord dat hij als penningmeester al 3 jaar lang maar heel weinig omkijken naar het penningmeesterschap heeft, juist omdat Daniëlle haar werk als boekhouder zo gedreven doet. Echt niets ontgaat haar. Dat is heel waardevol voor DVS, zeker nu het financieel allemaal erg "spannend" is. Nicolaas noemde het ook bijzonder dat Daniëlle zich zo belangeloos inzet voor DVS, terwijl haar eigen kinderen bij een andere club zwemmen. Het bedstuur hoopt dan ook dat Daniëlle dit belangrijke werk achter de schermen nog "even" wil blijven doen.  

Daniëlle gaf aan totaal verrast te zijn met deze prijs. Dat is dan goed publiek geheim gebleven: Oorspronkelijk zou zij de prijs tijdens het eindfeest krijgen, maar daar kon ze niet bij zijn. We hadden haar met een list naar de halfjaarlijkse vergadering van het bestuur met de verschillende commissie's gelokt. De tekst op haar T-shirt zegt het heel mooi: Daniëlle je bent onze "Wonderwoman" van het jaar! Danielle vrijwilliger van het jaar

 

    

Dit en vorig weekend waren in Nijmegen de Gelderse Kampioenschappen Lange Baan. De laatste dag zag de redactie Kirsten, Iris, Ilse, Lars en Ronis in actie, vorige week zwom ook Rik mee. De Vrije Slag zwemmers eindigen een heel aantal keren op het podium.

IMG 3621

De redactie heeft natuurlijk genoten van de prestaties van de zwemmers. Maar nog het meeste van Maurice die als coach met tomeloze energie vanaf het begin bij het inzwemmen tot aan het eind bezig is om het beste uit onze zwemmers naar boven te halen.

IMG 3583

1 mooi moment wil de redactie er graag uitlichten. Omdat vandaag de laatste kans was voor Lars om een limiet te halen voor deelname aan de NK van 16 t/m 19 juni, wilde hij die nog „even” op de 400 m. vrije slag meepakken. De eerste 350 m. leek het of Lars het niet ging redden. Maar plots zette Lars een enorme eindsprint in, alsof Lars zijn moeder Marion en zijn coach/vader Maurice had gehoord……zwom nog even een voorligger voorbij, en pakte meteen heel knap tóch die limiet. De coach zal er wel zo zijn theorieën over hebben gehad „met vlak zwemmen kom je verder”, maar dat telt nu “even” niet. (Op de foto hangt Lars na zijn 400 m. in de touwen)

IMG 3640

KNZBDordrecht – 16 juni 2016 De spreekwoordelijke kop is er af. Vanochtend stonden we al vroeg in de grote hal van Optisport Dordrecht. Het was 07:15u. ‘n Stief kwartiertje vóór het begin van het inzwemmen. Het is voor vrijwel alle zwemploegen, groot en klein, even wennen aan de omgeving. We zitten dus niet in het Sloterparkzwembad in Amsterdam of het Pieter van den Hoogeband zwemstadion in Eindhoven. Want daar kennen we ondertussen onze weg wel. Zo klein als onze club is: dit is de vierde keer op rij dat we bij een NJJK zijn.

Op de ALV werden 2 van onze vrijwilligers in het zonnetje gezet voor hun inzet voor de club.


IMG 2797Daniëlle van Beek zorgt al jaren als onze vrijwillige boekhouder zeer nauwgezet voor de financiële administratie, inclusief het innen van de contributies. Ze doet dit werk veelal achter de schermen, maar daarmee is haar werk niet minder belangrijk! Applaus en bloemen voor Daniëlle dus!

 

 

Arjan Kooij kreeg uit handen van Nicolaas namens het bestuur de
IMG 20160317 224643 1bloemen voor het behalen van zijn diploma voor trainer niveau 2. Nicolaas noemde Arjan een voorbeeldvrijwilliger: "Hij meldde zich spontaan aan om deze training te willen gaan doen. Arjan is daarmee een mooi voorbeeld voor andere ouders." Arjan: "Ik vond het erg leuk om te doen, de cursus heeft mij zeker geholpen om zo goed mogelijk trainingen te kunnen geven."

2 ouders doorliepen met succes de cursus voor "tijdwaarnemer' (die we dus meestal kortweg "klokker" noemen): Aalt Mostert en Jack Jonkman. Ook jullie gefeliciteerd natuurlijk! Aalt en jack worden bij een volgende gelegenheid persoonlijk bedankt door het bestuur.

 

 

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook