DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Voor een wedstrijd zijn ook officials nodig om de tijden te meten, de startprocedure uit te voeren, de uitvoering van de slagen te controleren etc. Dit zijn voornamelijk ouders van (voormalige) zwemmers die een of meerdere cursussen hebben gevolgd om bij zwemwedstrijden volgens de KNZB-reglementen te mogen jureren. Er zijn verschillende soorten cursussen, opklimmend in niveau en verantwoordelijkheden. Wil je liever aan het bad staan als official in plaats van als toeschouwer op de tribune? Geef je dan op als vrijwilliger. De vereniging betaalt de opleiding. Neem dan contact op met de voorzitter van de zwemcommissie.

Naar de wedstrijden gaan altijd officials van De Vrije Slag mee. Bij iedere opstelling staat vermeld welke officials verzocht worden te jureren. Hiervoor maakt de zwemcommissie een schema dat aan het begin van het seizoen gepubliceerd wordt op de website en aangekondigd in de nieuwsbrief.

Bekijk hier het actuele jury- en vervoerschema. Officials kunnen voor vragen contact opnemen met Els Wittens.

In het schema is ook te zien welke ouders geacht worden om zwemmers te rijden naar de wedstrijd. Mocht dit een keer niet uit komen, dan is de afspraak dat je zelf vervanging regelt c.q. ruilt met andere ouders. Verder vragen we 1 of 2 ouders die rijden, om in het bad te helpen als hulpcoach. Neem in dat geval een korte broek en zwemslippers mee. De coach geeft je een shirt. Je helpt dan aan het bad om de zwemmers tijdig op het startblok te krijgen.  

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?