DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Zwemvereniging De Vrije Slag werd in 1970 opgericht. Gestart werd met een zwemafdeling, maar al heel snel breidde de vereniging zich uit met een poloafdeling. Getraind werd in het Bennekomse buitenbad De Vrije Slag en dan meestal in de zeer vroege ochtend- uren! Pas later werd overgestapt naar het binnenbad de Peppel in Ede. De vereniging ging snel vooruit in ledenaantal en prestaties. Zowel zwemafdeling, als poloafdeling behaalden diverse kampioenschappen en promoveerden eind jaren '70 begin jaren '80 diverse keren. In de tweede helft van de jaren '80 was er een smalle basis aan zwemmers en poloërs. Maar met grote inzet van de leden, kon de vereniging zich redelijk handhaven in de verschillende competities.

In 1988 wordt de waterpoloafdeling opgeheven en zijn de overblijvende waterpoloërs ondergebracht bij Polar Bears in Ede. In dat jaar wordt de zwemafdeling behoorlijk uitgebreid door de overstap van een groep zwemmers vanuit de Polar Bears. De zwemafdeling bloeit verder op en behaalt vele successen.
Ook individuele successen blijven niet uit: verschillende zwemmers worden Nederlands kampioen en komen uit in buitenlandse wedstrijden.

1995 is een bijzonder jaar: Het 25-jarig bestaan wordt op bescheiden wijze gevierd. Dat jaar worden door de gemeente Ede ook plannen voor het nieuwe zwembad de Peppel ontvouwd; veel overleg vindt plaats met de gemeente. In 1995 wordt de startgemeenschap "De Vrije Bear" opgericht, waarin De Vrije Slag en de zwemafdeling van Polar Bears gezamenlijk trainen en uitkomen in zwemwedstrijden. 

Per 30 augustus 1997 is de startgemeenschap echter weer ontbonden, omdat de standpunten voor verdere samenwerking te ver uit elkaar lagen. De Vrije Slag gaat weer alleen verder. Maar het bestuur van de vereniging blijft geïnteresseerd in mogelijkheden voor samenwerking op langere termijn.

Met ingang van het seizoen 1997-1998 komt er een groep conditiezwemmers bij, de masters. In totaal telt de vereniging dan ongeveer 130 leden.


In het seizoen 1999 - 2000 is een beleidsplan 2000 - 2005 "Prestatie in-, Gezelligheid òm- het bad" opgesteld, waarin de toekomst voor de komende 5 jaar is vastgelegd. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan verbetering van de techniek, aan motivatie bij de zwemmers, aan ledenwerving en Public Relations.
In 2002 resulteert dit in een driejarig hoofdsponsorovereenkomst met Hellemans consultancy. Tot en met 2005 zullen leden van de vereniging deze sponsornaam trots uitdragen op hun kleding tijdens wedstrijden.
Begin 2004 krijgt onze vereniging een nieuwe hoofdtrainster, Martine Janssen, en gaan de zwemprestaties met sprongen vooruit. Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt aan de afronding van het nieuwe beleidsplan over de beleidsperiode 2005 - 2008. Ook hierin weer veel aandacht voor prestaties, gezelligheid en voor alle actieve vrijwilligers binnen De Vrije Slag. Van de ongeveer 160 leden in 2005 zijn er zo’n 45 actief als bestuurslid, commissielid, trainer of official. 
Sinds 1970 bestaat de vereniging uit een hechte groep mensen, die met veel inzet de vereniging bloeiend heeft gehouden en nog steeds houdt. Kortom: we zijn trots op onze vereniging!

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook

Adverteerders: