DVS logo Omtrek vrijgemaakt

EDE - Zwemvereniging De Vrije Slag houdt zaterdag 9 januari 2010, in samenwerking met de KNZB, voor de eerste keer de Schoolzwemkampioenschappen. Leerlingen uit groep 3 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeente Ede kunnen aan het kampioenschap deelnemen. De scholen hebben deze week een uitnodiging en inschrijvingsformulier ontvangen. Het kampioenschap vindt plaats in zwembad De Peppel van 12.00 tot 15.00 uur.

Elk team bestaat uit zes leerlingen, waarvan twee uit de onderbouw (tot en met groep 4), twee uit de middenbouw (groep 5 en 6) en twee uit de bovenbouw (groep 7 en 8).
Het programma bestaat uit een aantal individuele nummers en een aantal teamestafettes. Uiteindelijk worden de prestaties van alle teamleden bij elkaar geteld en zal een team de uiteindelijke winnaar zijn. Het is een ploegenwedstrijd, er zijn dus geen individuele prijzen.

2009_nov_Primeur_voor_zwemvereniging_De_Vrije_SlagHet volgende programma wordt door het team gezwommen:
- 6 x 25 meter vrije slag estafette (hele team)
- 50 meter vrije slag door twee leerlingen uit categorie bovenbouw
- 25 meter vrije slag door twee leerlingen uit categorie middenbouw
- 25 meter vrije slag door twee leerlingen uit categorie onderbouw
- 50 meter rugslag door twee leerlingen uit categorie bovenbouw
- 25 meter rugslag door twee leerlingen uit categorie middenbouw
- 25 meter rugslag door twee leerlingen uit categorie onderbouw
- 6 x 25 meter ludieke estafette (hele team)

De nummers één, twee en drie van dit lokale schoolzwemkampioenschap worden geplaatst voor het provinciaal kampioenschap van de provincie Gelderland. Dit provinciale kampioenschap wordt gehouden in mei 2010.
Alle kinderen die zijn aangemeld door hun school voor het kampioenschap zijn van harte welkom op trainingavonden van zwemvereniging De Vrije Slag. Hier zal worden getraind op de start, wissel en de zwemtechniek. De training staat onder leiding van een ervaren trainer van de club. Per school mogen zich, afhankelijk van het aantal deelnemende scholen, maximaal twee teams inschrijven.
Een team bestaat uit zes zwemmers en eventueel een reservezwemmer. Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma en maximaal 50 procent van de teamleden mag lid zijn van de zwemvereniging (in het bezit zijn van een startvergunning).

 

 

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook