DVS logo Omtrek vrijgemaakt

EDE/BENNEKOM - Voor de leden van Zwemvereniging "De Vrije Slag" uit Ede-Bennekom was het zaterdag 21 december zover. De inmiddels traditionele Kerstlimietwedstrijd stond die dag op het programma in het thuisbad Aqua Indoor. Niet alleen voor de zwemmers van "De Vrije Slag" was het weer een geslaagd evenement. Ook voor de club als geheel. Vlak voor aanvang van de wedstrijd tekende Jurgen van den Elshout van Hellemans Consultancy BV een contract als hoofdsponsor voor de komende 3 jaar met de vereniging.

 

Het is een uur voor aanvang van de jaarlijkse Kerstlimietwedstrijd als Jurgen van den Elshout van Hellemans Consultancy BV, Marcel Molendijk (Voorzitter De Vrije Slag) en Arjo van Driel (secretaris De Vrije Slag) hun handtekening zetten onder het contract dat de samenwerking tussen Zwemvereniging De Vrije Slag en Hellemans Consultancy BV als hoofdsponsor bevestigt.

Hellemans Consultancy BV is een bedrijf dat 5 jaar geleden gestart is met de in- en verkoop van energie, elektriciteit, gas e.d vertelt Jurgen van den Elshout. Inmiddels heeft het bedrijf zo`n 10% van de Nederlandse markt in deze branche onder haar hoede en is men ook actief in België. Landelijke bekendheid heeft het bedrijf gekregen door middel van NAC energie en als sponsor van de Goudengids Divisie. Nu is Hellemans Consultancy BV dus ook hoofdsponsor bij de Edese-Bennekomse Zwemvereniging De Vrije Slag.
Naast deze nieuwe aanwinst voor de vereniging hebben de andere vier sponsoren (Joosten kunststoffen Gendt, XXL eDiesign Houten, SPOC Diensten Ede en Jonkers onderhoudsbedrijf Haps ) het mogelijk gemaakt dat zwemvereniging De Vrije Slag dit jaar wederom de traditionele Kerstlimietwedstrijd kon organiseren.
Voordat daadwerkelijk met de wedstrijd werd begonnen zette de Boerenkapel "De Turfbloasers" uit Ederveen een feestelijk lied in en werden de lichten in het thuisbad Aqua Indoor gedoofd. Met enkel de onderwaterverlichting van het zwembad, en tientallen lampjes die de zwemmers van de tien deelnemende verenigingen voor deze gelegenheid hadden gekregen leverde dit een mooi sfeervol gezicht. Helemaal gerelateerd aan de kerstgedachte en saamhorigheid van deze decembermaand. Burgermeester Robbertsen beaamt dit nog eens in zijn toespraak voordat hij de wedstrijd een officieel "startschot" geeft.
Tijdens de wedstrijd hebben de meeste DVS zwemmers zich van hun beste kant kunnen laten zien en worden er uitstekende prestaties neer gezet. Er worden bij elkaar 25 medailles in de wacht gesleept door de organiserende vereniging. Corine van Vliet en Kerstin van Bale zijn bij de dames samen al goed voor 8 maal eremetaal. Vier maal goud en vier maal zilver. Kerstin verbetert haar persoonlijk record (pr.) op de 50m vlinderslag met 0.14 sec. (33.52sec.)
Jan Roodzant (Voormalig DVS-er en nu uitkomend voor "De IJssel" uit Deventer.) presteert het om op alle vier de afstanden zijn concurrenten bij de heren te kloppen. Hij verbetert zijn pr. op de 50m vlinderslag. met ruim een halve sec. (28.00 sec.) en is erg blij met deze prestatie.
Richard Drewes zwemt zichzelf tot drie maal toe in de medailles door zijn pr`s te verbeteren en heeft daarmee bewezen dat hij in goede vorm is.(2e op 50m vlinderslag. in 31.40 sec., 3e op 50m schoolslag in 37.58 sec. en 3e op de 50m vrije slag in 28.56 sec.)
Harmen van de Kamp weet hetzelfde te presteren op twee afstanden waardoor ook hij laat zien dat hij in goede vorm is dit seizoen.(3e op 50m vlinderslag in 31.84 sec. en 1e op 50m vrije slag in 28.24 sec.)
Eline Zomer en Jan Nab halen op de 50m rugslag ook eremetaal door hun eigen pr. sterk te verbeteren. Zij worden respectievelijk 2e (38.54 sec) en 3e (29.22 sec.).
Jacobine van Holland weet een gouden medaille te behalen op de 50m rugslag en laat daarmee haar concurrenten ruim 2 sec. achter zich. Ze verbetert hiermee haar pr. met ruim een seconde (36.01 sec.).

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook