DVS logo Omtrek vrijgemaakt

EDE - Zwemvereniging De Vrije Slag houdt ieder jaar haar clubkampioenschap ter afsluiting van het zwemseizoen. De onderdelen van dit sportieve evenement zijn bovendien een ludieke estafette en een gezellige barbecue. Zaterdag barstte de strijd los in Zwembad De Peppel.

 

Bij de clubkampioenschappen streden de leden om wie de snelste jongen/man en het snelste meisje/vrouw van zwemvereniging De Vrije Slag werd. Het toernooi werd na vier wedstrijden van tien series van elk 50 meter beslist. Als eerste serie vond de 50 meter Vlinderslag plaats. Deze zwemslag vergt een goede techniek, maar vraagt desondanks toch veel uithoudingsvermogen.

2008_juliDaarna vond de rugslag plaats met aansluitend de schoolslag. De laatste serie was de vrije slag of borstcrawl. Bijna 50 leden van jong tot oud deden mee aan de wedstrijden. Na deze spannende wedstrijden kon iedereen zich opmaken om mee te doen aan de finale: een ludieke estafette waar teams van zes personen streden om de eer en een taart. De estafette bestond dit jaar uit het zwemmen van zes afstanden van 25 meter met een paraplu, ringen, zwemband, mat en een levensechte reddingspop. Aansluitend volgde een barbecue met de prijsuitreiking van de clubkampioenen. De eer ging dit jaar bij de vrouwen naar Dieuwertje Stolte (12 jaar) en bij de mannen wederom naar Jeroen Drewes (17 jaar). Jeroen Drewes heeft ook de 50 meter vlinderslag gezwommen bij de Nederlandse Sprintkampioenschappen. De clubkampioenen ontvingen voor hun prestaties een wisselbeker. De overige leden kregen een herdenkingsmedaille uitgereikt.

 

 

 

FISEC Spelen
Koen van Asseldonk doet dit jaar wederom mee met de FISEC Spelen. De FISEC Spelen 2008 worden van 15 juli tot en met 22 juli 2008 op Malta gehouden. De FISEC Spelen is een internationaal sporttoernooi voor scholieren tot 17 jaar met verschillende takken van sport, zoals atletiek, basketbal, voetbal, zaalvoetbal, handbal, volleybal, tennis, tafeltennis en zwemmen. Ieder jaar worden de spelen in een ander land gehouden, zodat de deelnemers ook de verschillende culturen van de deelnemende landen leren kennen. Koen van Asseldonk is samen met éénendertig andere zwemmers geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op grond van zijn prestaties van dit seizoen, zoals deelname aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) op de 200 m vlinderslag en hoge prestaties op de GK op de 100 m vlinderslag en de 200 m vlinderslag. Maar ook omdat hij de voorgaande twee jaar al mee had mogen doen. Van Asseldonk gaat de 50 m vlinderslag, de 100 m vlinderslag, de 200 m vlinderslag en de 400 m wisselslag zwemmen tijdens de individuele wedstrijden. Er worden ook landenwedstrijden gehouden, waarbij teams worden gevormd van vier zwemmers uit hetzelfde land, die samen alle 100-meternummers zwemmen voor punten. De teamsamenstelling wordt pas op Malta zelf bekendgemaakt. Het is nog niet bekend of het lid van De Vrije Slag hieraan deelneemt. Hij heeft er dit jaar ontzettend veel zin in, en heeft goede hoop op medaillekansen. Meer informatie is te vinden op: www.koenvanasseldonk.nl/fisec/.

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook