DVS logo Omtrek vrijgemaakt

ZWEMMEN - De derde ronde van de landelijke zwemcompetitie van de KNZB was weer spannend. In zwembad Valkenhuizen in Arnhem zwom De Vrije Slag tegen drie andere verenigingen uit de regio. Op dit moment is nog geen landelijk beeld van de derde ronde bekend, zodat we nu alleen een beeld kunnen geven van de prestaties van De Vrije Slag.

Als eerste werden twee estafettes gezwommen. Eerst de heren over 4 x 100 meter wisselslag. Dat leverde een prachtige overwinning op met bijna een baanlengte (25 meter) voorsprong op nummer 2. Daarna volgden de dames. Doordat een aantal van hen met blessures kampt konden zij niet voluit zwemmen zodat ze buiten de prijzen vielen. In de daarna volgende programma's werd met wisselend succes gezwommen. Zoals gezegd kampen diverse dames met blessures waardoor een aantal programma's niet vol bezet kon worden door De Vrije Slag. De heren presteerden goed. Berry van Holland werd eerste op de 200 meter schoolslag. Jordy van Paassen wist bij de 100 meter vrij met een klein persoonlijk record beslag te leggen op de eerste plaats. Op de 200 meter rugslag was Koen de Man succesvol met een eerste plaats, en een nieuw persoonlijk record. Daarnaast wist hij ook nog eerste te worden op de 50 meter vrij. Ook Jeroen Drewes legde twee keer beslag op de eerste plaats, namelijk op de 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag. Op beide afstanden zwom hij ook nog even een persoonlijk record. Op zijn favoriete slag, de vlinderslag, was Koen van Asseldonk na 50 meter eerste. Frank Heestermans, Wesley van Wely, Sem te Riele en Paul en Rick Stolk zagen allemaal kans hun persoonlijke records op diverse slagen aan te scherpen. Zoals gezegd, bij de dames verliep het iets minder succesvol. Manon van Ast tikte nog wel als eerste aan op de 50 meter vlinder. Door de blessures moest zelfs de hoofdtrainer, Martine Janssen, haar kwaliteiten aanspreken, zij werd eerste op de 200 meter schoolslag. Persoonlijke records waren er voor Floor de Man, Irene Hanegraaf, Rianne van Ast en Lotte van de Kamp.
Als afsluiting van deze ontmoeting werden twee estafettes gezwommen. Als eerste zwommen de meisjes junioren de 4 x 50 meter wisselslag. Zij wisten beslag te leggen op de derde plaats. De jongens/meisjes van 95 en jonger deden hetzelfde op de 4 x 25 meter schoolslag. Nu nog afwachten wat al deze inspanningen hebben opgeleverd. De verwachting is dat de vereniging landelijk gezien licht gestegen zal zijn.
Op 29 januari zal Koen van Asseldonk De Vrije Slag vertegenwoordigen op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen korte baan in Dordrecht, en wel op de 200 meter vlinderslag, zijn favoriete slag en afstand. Op 21 januari zwemt De Vrije Slag in Dronten in een ontmoeting in de Gelderse B-competitie. Doel voor dit seizoen is promotie naar de A-competitie. De komende ontmoetingen zijn daarvoor allesbepalend. Op 11 maart is De Vrije Slag aan de beurt om een competitieronde te organiseren. Zoals het er nu naar uitziet kan dat weer plaatsvinden in het thuisbad De Peppel. Alle problemen met het bad lijken te zijn opgelost. Ook de mobiele keerwand zal dan gerepareerd zijn zodat de vereniging weer gebruik kan maken van het prachtige acht banen bad.

BRON: Ede stad

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook