DVS logo Omtrek vrijgemaakt

BENNEKOM - De afgelopen twee zaterdagen zijn voor zwemvereniging De Vrije Slag succesvol verlopen. Eerder was het Jeroen Drewes al gelukt om een limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen te behalen. Op zaterdag 12 maart lukte het de jongens estafette ploeg op de 4 x 50 meter vrije slag, en afgelopen zaterdag wist ook Koen van Asseldonk op de 100 meter vlinderslag zich voor de NK te plaatsen.

Ook provinciaal gezien timmert de vereniging aan de weg. Voor de komende Gelderse kampioenschappen is ondertussen een aardig gezelschap aangemeld. De jongere leden doen op 2 april hun uiterste best om zich tijdens de laatste reguliere Speedo wedstrijd voor een aantal afstanden en zwemslagen te plaatsen voor de Speedo finales.
Martine Janssen, de huidige hoofdtrainer, kan trots zijn op de behaalde resultaten. Zij is inmiddels een jaar actief binnen de vereniging en heeft in die korte tijd veel bereikt. De sfeer binnen de diverse selecties is op dit moment uitstekend, en dat vertaald zich naar goede resultaten. Helaas zijn er op dit moment ook een paar zwemmers uitgeschakeld als gevolg van blessures.
Dat treft met name de selectie die op het hoogste niveau actief is, namelijk de Gelderse A-competitie.
Met alle behaalde limieten krijgt de vereniging nog een behoorlijk zwaar laatste gedeelte van het zwemseizoen voor haar kiezen. Volgens Martine Janssen hoeft dat met het huidige potentieel geen probleem te zijn. Haar verwachting is dat er de komende maanden ondanks de uitval door blessures nog de nodige successen behaald zullen gaan worden.

BRON: Ede stad

 

 

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook