DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Iris paralympische compititie - top 3Afgelopen zaterdag werd in Amsterdam de finale van de hoofdklasse competitie gezwommen. In het programma was tevens ruimte gemaakt voor de finale van de Para-zwemcompetitie. In de finale ging het om de eindstand in de Para-zwemcompetitie voor individuele zwemmers. Om te kwalificeren moest Iris niet alleen snel zwemmen, maar ook zorgen dat ze bepaalde afstanden binnen de juiste periodes zwom. Samenwerking tussen Iris en Stefanie heeft ervoor gezorgd dat dit gelukt is. 

Ook in de finale deed Iris prima zaken. Op de 100m vrije slag verbeterde ze haar persoonlijke record met een paar tienden. Vooral de 50m rug ging uitstekend. Ze verbeterde haar PR met bijna een hele seconde.

Nadat alle tijden waren omgerekend naar IPC punten en de punten waren geteld, bleek dat Iris het zilver had veroverd. Heel goed gedaan en van harte gefeliciteerd!

De tijden zullen we op onze site zetten zodra ze door de organisatie gepubliceerd worden.

Zaterdag waren de jongste zwemmers van de vereniging weer aan de beurt om in Veenendaal in actie te komen. Traditioneel is dit de wedstrijd die als eerste door praktisch alle zwemmers van onze vereniging bezocht wordt. Het is een genot om te zien hoe we met 15 enthousiaste zwemmers daar aan de start staan. En zoals steeds werden er ook weer mooie persoonlijke records opgetekend.

De grootste verbeteringen waren te zien op de 25 meter vrije slag. Zo wisten Aalt en Jasper hun beste tijd met maar liefst 130% te verbeteren. Cailin ging daar overheen. Haar tijd op betekende een verbetering van 139%.

Dat werd slechts overboden door Benthe. Met haar tijd op de 25 meter vrij slag verbeterde ze haar persoonlijk record met een stevige 140%. Benthe zwom ook voor het eerst de vlinderslag en dat deed ze in slechts 24.01 seconden. Als ze haar schoolslag nog iets verbetert tot onder de 25 seconden, mag ze in deze wedstrijd niet meer mee doen. Bij deze wedstrijd geldt namelijk de regel dat zwemmers die op alle vier afstanden onder de 25 seconden zwemmen, niet mogen worden ingeschreven.

Wil je alle tijden nog eens nalezen, klik dan hier.

Zaterdag was het onze beurt om in De Peppel de competitiewedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie te organiseren. Deze keer voorafgegaan door een gezellig middageten in de Dolfijn. Onder het genot van broodjes knakworst en chocolademelk bereidde zich onze ploeg voor om deze wedstrijd. Stefanie lichtte nog even het doel voor de vereniging van dit jaar toe: behoud van een plaats in de 1ste klasse. Omdat we maar nèt boven de degradatieplaatsen staan, moet alles uit de kast. Van jong tot oud werd ingezet, was het niet om te zwemmen, dan wel om briefjes te lopen en zo mee te helpen deze wedstrijd tot een succes te maken.

Tot dusver liggen we nog steeds op koers naar ons doel en deze keer deden we goede zaken. Dankzij goed zwemmen en een heel aantal persoonlijke records bleef ons puntentotaal deze keer beperkt tot 3430,97. Kijk maar eens hier om alle tijden te zien. We zijn zelfs een plaatst gestegen op de ranglijst!

De stand in de competitie kan je hier terug vinden. Wij doen mee in de 1st Klasse, Regio oost.

IMG 6297k

Met twaalf zwemmers stonden we zaterdag aan de start van de Vallei-26. Voor drie daarvan was zeer spannend want het was voor hun de eerste wedstrijd. Daarin zijn ze in goed gezelschap, want de meeste zwemmers van De Vrije Slag zijn in deze wedstrijd begonnen. 

IMG 6335k

De nieuwelingen deden het uitstekend. Een debuut als 19.01 op de vrije slag is een uitstekend begin. Ook de 23.05 die zij liet aantekenen op de vrije slag is een prima begin. Ook Haylie, de jongste van het stel, liet zich van haar beste kant zien.

Ook de anderen lieten mooie progressie in hun tijden zien. De grootste verbetering was er voor Henk die zijn tijd op de schoolslag met maar liefst 143% verbeterde naar 30.08.

Alle uitslagen kan je hier nalezen.

Met de twee wedstrijden van afgelopen zaterdag, hebben we nu alle wedstrijdzwemmers van De Vrije Slag in dit seizoen aan de start gehad. De allerjongsten zwommen hun 25 meter nummers in Veenendaal terwijl de oudere jeugd naar Zeist afreisde voor de eerste editie van het Heuvelrug circuit.

Voor Luna was het de eerste wedstrijd en ze liet gelijk prima tijden zien. Met twee keer onder de 26 seconden gaf ze haar visitekaartje af. Als ze nog sneller gaat, mag ze in deze wedstrijd niet meer meedoen. Tenminste, als ze ook eventjes de vlinderslag aanleert.

De grootste sprong was er voor Henk die liet zien goed naar zijn grote broer Dries gekeken te hebben. Zijn vrije slag ging in 30.35, een verbetering van maar liefst 159%.

Ook bij het Heuvelrug circuit hebben de andere verenigingen geweten dat DVS na een aantal jaren afwezigheid weer mee doet. Bijzonder succes was er voor Ronis die de eerste plek bemachtigde op al zijn afstanden. Ook Dries liet zich met een eerste en twee derde plaatsen van zijn beste kant zien. Nieuw in de ploeg was Coco. Zij traint sinds een paar weken met ons mee maar heeft al wel de nodige ervaring opgedaan. Ook zij behaalde een eerste en twee derde plaatsen . Met ook nog een nieuw PR op de 50m rugslag is zij een welkome aanwinst voor de ploeg.

In het Heuvelrug circuit worden de tijden van de drie afstanden bij elkaar opgeteld om per leeftijdcategorie een dagwinnaar aan te wijzen en medaillers te verdelen. Dat lukt Coco, Mathijs, Dries, Ilse, Ronis, Hanna van de Berg, Taddy, Thijs en Rik!

Alle uitslagen van de Vallei-25 staan hier. De uitslagen van de Heuvelrug kan je hier vinden.

Komende wedstrijden:

Recente nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief ontvangen?

Facebook