Dit jaar streden er 34 meiden en 30 jongens om de titel clubkampioen* van De Vrije slag 2018.  

Zowel bij de heren als bij de dames was het erg spannend. Bij de heren is Dries derde geworden, met een puntentotaal van 108,52. Het verschil tussen plek 1 en 2 was heel klein, Ronis moest met een verschil van 1,03 punten op een puntentotaal van 104,88 genoegen nemen met een tweede plek. Uiteindelijk trok Levi aan het langste eind en mag hij zich met een puntentotaal van 103,85 het komende seizoen clubkampioen noemen.

Bij de dames is Hanna (M) met een puntentotaal van 107,56 net derde geworden achter Myrthe, die tot een puntentotaal van 107,00 is gekomen. Coco was uiteindelijk met een puntentotaal van 105,45 de beste en dus mag ook zij zich komend seizoen clubkampioen noemen. Helaas was Coco niet bij de prijsuitreiking, maar is ze telefonisch door haar zwemvriendinnen gefeliciteerd.

*: Even wat uitleg aan de ouders van onze nieuwkomende leden: 

Tijdens de clubkampioenschappen strijden alle wedstrijdleden, jong en oud, om de titel clubkampioen. Iedereen zwemt vier keer een 50 meter. Eerst 50 meter vlinderslag, daarna 50 meter rugslag, gevolgd door 50 meter schoolslag en 50 meter borstcrawl. Voor de allerjongste leden zag het programma er iets anders uit, zij zwommen drie keer een 25 meter en mochten de vlinderslag overslaan. Om te zorgen dat ook jongere leden kans maken op de titel van clubkampioen, worden er per afstand punten toegekend, die gecorrigeerd worden met de leeftijd. Hoe lager het puntentotaal, hoe hoger je eindigt in de ranglijst.