Dag 1 van de Gelderse B kampioenschappen gehouden in zwembad De Ijsselslag te Zutphen.

Met Hanna vdB. op de rug, Thijs op de school, Rik op de vlinder en Ilse op de borstcrawl begonnen we deze wedstrijd met een uitstekende 4de plaats en een tijdverbetering van 3 seconden.

Enkele minuten later begon Ronis met het verzamelen van medailles, zilver op de 100m vlinderslag en 1,5 seconden PR, nog heel bescheiden. Rik, net uit de estafette gekomen, had het zwaar bij de 100m vlinderslag en eindigde als 7de. Ook Hanna M. had het zwaar, snotverkouden zwom ze zich op de 100m vrije slag naar een 9de plek. Ilse eindigde bij dezelfde afstand vlak voor Myrthe, die in haar nieuwe racepak alleen dikke PR’s zwom.

De Vrije Slag 6e op GBK december 2018De Vrije Slag GBK dec. 2018 14

Meer foto's op facebook
Als het goed is komen de officiële foto's zsm op site KNZB-Oost 

Daarna waren de heren weer aan de beurt, Dries 5de op de 50m schoolslag en Ronis pakte zijn eerste gouden medaille. Thijs werd als reserve opgeroepen en werd 9de met een kleine PR.

Nu mocht onze jongste ploeglid uitkomen: Celeste veroverde op de 50m rugcrawl in een sterk veld een 4de plek met een mooie PR. Ook Hanna M. zwom een PR van bijna 1 seconde, maar moest genoegen nemen met een 8de plaats. Naar de pauze stond voor de heren 50m vrije slag op het programma. Met 29,09 haalde Dries zilver. Tu verbeterde zijn tijd om meer dan 1 seconde en zwom voor het eerst in zijn leven onder 30 seconden. Super!

Rik zwom zich op een 6de plek met 26,17 seconden en dit blijkt zijn lievelingstijd te zijn, want een jaar geleden tijdens de GK zwom hij precies de zelfde tijd. Myrthe zwom zich met de 100m schoolslag op een 4de plek. Terwijl Ronis met een glimlach op zijn gezicht zijn volgende gouden medaille binnen haalde op de 100m rugslag met een tijd van 1:09,14, PR van bijna 2 seconden. Thijs zwom iets boven zijn PR en werd 5de. Dan de tweede afstand voor Celeste, in een moeilijke race eindigde ze alweer als 4de, maar een sneller zwemmend meisje had de slag niet correct gezwommen en werd gediskwalificeerd, en dat betekende brons voor Celeste op haar eerste GBK. Gefeliciteerd!

Hanna M. had dat geluk niet en moest met plek 4 genoegen nemen. Ilse eindigde op plek 8 en Arine won brons. De pauze die nu in het programma stond werd op het laatste moment door de scheidsrechter geschrapt en niet omgeroepen, wat ons in de problemen bracht. Gelukkig heeft iedereen meegeholpen en Rik en Thijs konden op tijd starten. Bedankt Tu voor je sprintje met een badmuts. Rik finishte 11 honderdste voor Thijs in een spannende race. Bij de Junioren haalden zowel Dries als ook Ronis goud!!!

Als laatste onderdeel stonden de dames ,Myrthe, Hanna vdB., Ilse en Arine met 4 x 100m vrije slag opgesteld, ze zwommen vrij goede tijden, maar zijn jammer genoeg gediskwalificeerd door een te snelle overname. Het allerlaatste onderdeel was de heren 4 x 100m wisselslag, gezwommen door Ronis op de rug, Dries op de school, Rik alweer op de vlinder en Thijs met een geweldige borstcrawl. Met de rest van de ploeg hebben we ze naar de overwinning geschreeuwd. Voor iedereen die er niet bij was, zelf ons jongste ploeglid heeft en harde stem en kan uitstekend aanmoedigen. Met een ware medailleregen, met dank aan Ronis, gaan we naar huis en hopen dat we zondag zo doorgaan.