Maar liefst 11 zwemverenigingen met ongeveer 280 zwemmers waren aanwezig bij onze traditionele kerstwedstrijd. Met publiek en officials kwam het totaal aantal aanwezigen op ca. 500 uit. Dat record aantal deelnemers en het aanwezige publiek zorgden voor een geweldige sfeer rond het bad. 

Kerstwedstrijd De Vrije Slag Ede 2018    Kerstwedstrijd De Vrije Slag Ede 2018 2

Met een beetje inschikken en improviseren was voor iedereen plaats gemaakt. De deelnemende zwemclubs waren behalve gastclub De Vrije Slag: De Rijn (Wageningen), RCZ (Renkum), De Blauwe Schuur (Rhenen), Zvw’74 (Westervoort), Zuiderzeezwemmers (Dronten), Zwemclub Zeist, Nunspeet, Noord-Veluwe (Wezep), PFC uit Rheden en AZ1870 uit Amsterdam.    

In alle jaargangen werd op de 50 meter afstand gestreden om de medailles op de school-, rug-, vlinder- en vrije slag. De Rijn ging net als in 2017 met de meeste medailles terug naar Wageningen. De Vrije Slag eindige op de 5plaats van de medaillespiegel met 4 x goud 1 zilver en 10 x brons. 

Levi bleef bij een hele knappe 3 x goud steken, helaas werd hij gedist op de 50 m. schoolslag. Haylie pakte de andere gouden medaille voor De Vrije Slag op de 50 m. schoolslag en ook nog een bronzen medaille op de 50 vrij. Verder was er een zilveren medaille voor Coco en bronzen medailles voor Meike, Ilse, Arine, Rik, Jasper, zijn broer Mathijs (2 x) en Ronis (2x).

Zie hier de complete uitslagen: swim_rankings

De sfeerfoto’s staan hier: facebook.com

En die van de medailleuitslagen hier: Facebook/medailleuitreiking

Als afsluiting van het spektakel werd een estafette gezwommen over 8 x 50 meter vrije slag. 

Het motto van De Vrije Slag “Prestaties en prestaties in en om het bad” werd hier duidelijk uitgedragen: er gingen de nodige zwemmers met kerstmuts en al te water. Ook op het erepodium kwamen zwemmers compleet met kerstversieringen langs.  

De Vrije Slag bedankt de vele vrijwilligers voor hun inzet.

Met deze wedstrijd is het sportieve jaar nog niet ten einde. In de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw neemt een delegatie van ca. 15 zwemmers van De Vrije Slag deel aan de ook inmiddels traditionele internationale Swimmeet in Maastricht. Eveneens een absolute happening waaraan elk jaar wordt deelgenomen. Voor de deelnemers betekent dat veel zwemmen, veel lol en weinig slaap. Veel plezier gewenst!

Stuk in de Ede Stad: Edestad.nl/Volle bak bij kerstwedstrijd De Vrije Slag

En in de papieren versie van de Edese Post: edesepost.nl/volle bak in zwembad de PeppelKerstwedstrijd 2018 De Vrije Slag in Edese Post