De dag na kerst was het weer zover. Cobi en Stefanie vertrekken met 14 zwemmers van De Vrije Slag en Lena van DWK naar de Speedo International Friendship Meeting in het Geusseltbad te Maastricht. Hier een kort verslag van de eerste 2 dagen:

Zoals altijd overnachten we in het scouting gebouw in Eijsden. Bij aankomst gingen we eerst de traditionele schoonmaak doen en slaapplaatsen opbouwen. Daarna broodjes knakworst eten en toen vertrokken we naar de kerstmarkt in Maastricht. Slapen was best lastig in de eerste nacht. Maar toch ging om 6:00 uur (!!!) de alarmklok onverbiddelijk af.

Slaapplaatsen Eisden

Opstaan, ontbijten, broodjes voor de ochtend sessie maken en 6:50 uur vertrekken richting zwembad. Gelukkig hebben we ons gewone plekje kunnen bemachtigen en konden we rond 7:45 uur inzwemmen. De openingstoespraak van de burgemeester ging niet door dit jaar, zodat we om 8:30 uur met de wedstrijd konden beginnen. Coco en Hanna M. mochten beginnen met de 100m vlinderslag, voor de oudere zwemmers stond de 100m schooldag op het programma, later volgden 50m rugslag, 50m vlinderslag, 100m vrije slag en 100m rugslag.

Laura en Emma brachten Stefanie in de war door elkaars tijd te zwemmen. Er zijn veel pr’s en finale plekken gezwommen. Rond 14:15 uur waren alle afstanden gezwommen en we was het tijd om rust houden in “ons" scouting gebouw. Cobi heeft lekkere macaroni voor ons gekookt en om half zes vertrokken de zwemmers die in een finale mochten starten samen met Stefanie alweer naar het zwembad.

Brons Lena Maastricht 2018Ronis zwom in een geweldige race 1:08,60 op de 100m vlinderslag en Lena veroverde een derde plaats en kreeg een mooie medaille.

Ronis was nu niet meer te stoppen, eerst verbeterde hij zijn 100m vrije slag tijd om 1 seconde op 58:98 en later in de 4 x 100m wisselslag estafette zwom hij 26,52 op de 50m borstcrawl.

 

 

 

 

 

 

Nu zijn de zwemmers aan het weerwolven, maar straks gaan we slapen want morgen ochtend om 6 uur gaat de alarmklok alweer.

Weerwolven Maastricht 2018