Ook deze keer weer een verslag van de verrichtingen van onze zwemmers in Maastricht. Een verhaal van A- en B-finales, persoonlijke records en ontspanning op de bowlingbaan.

Dag 3

Gelukkig hoefden we vandaag niet te krabben, maar toen de wekker om 6 uur afging was het wel even moeilijk om op te staan. Eten en broodjes smeren voor de hele ochtend en vertrekken. Gelukkig heeft de eerste groep “ons“ plekje weten te bemachtigen en hebben we genoeg ruimte voor iedereen. Arine kan zelfs nog een dutje doen. Coco en Hanna M. beginnen weer, deze keer op de 100m rugslag allebei met een mooie PR. Dan Lena, zij zwemt 1,5 seconden van haar tijd af en mag ’s avonds in de B finale uitkomen. Ronis zwemt ook 1,5 seconden van zijn tijd af en belandt in de A finale. Sven gaat 3,5 seconden onder zijn tijd en mag in de B finale zwemmen. Hanna vdB. en Laura maken het op de 100m vlinderslag heel spannend en Hanna wint deze strijd met 1 honderdste verschil!!!!

Er sneuvelen heel veel PR's, maar soms lukt ook niks. Lena haalt de A finale op de 50m vlinderslag, Ronis en Sven de B finale. Coco en Ronis halen ook nog de B finale op de 100m schoolslag. Rik zwemt onder de juichende aanmoediging van het publiek uit Ede 1:06,24 op de 100m vlinderslag. Tu pakt nog een reuze PR op de 100m vrije slag, hij zwemt meer dan 4 seconden van zijn tijd af. Rond 14:15 vertrekken uit het Geusseltbad en gauw even rusten.

Cobi maakt nasi voor ons en Onno en Timo eten met ons mee. Dan vertrekken de finale zwemmers samen met Cobi naar het zwembad. Het lukt Lena deze keer niet om een medaille te bemachtigen. Met een verschil van 0.30 wordt ze 4de op de 50m vlinder. Sven en Ronis kunnen hun PRs op de 100m rugslag niet verbeteren. Op de 50m vlinder slaagt Sven daar wel in. Coco vertegenwoordigt de dames van de club. Ze blijft dicht in de buurt van haar tijd van de series maar duikt er niet onderdoor.

Na een aantal spannende en zeer snelle 100m vrij finales is het tijd voor de estafettes. Myrthe, Coco, Hanna M en Ilse zwemmen naar een keurige 11de plek op 4x50m wissel. Op de 4x50m vrij behalen Hanna vdB, Jamy, Emma en Arine een prima 22ste plaats. Emma weet een onwaarschijnlijk snelle overname te doen van 0,09sec.

Bij heren 4x50m vrij houden Cobi en Stefanie hun hart vast bij de overname van Thijs. Zij zien het als te snel. Ook de elektronische tijdwaarneming kan er geen(!) tijd bij neerzetten, maar de jury ziet er niets verkeerds aan. Dat is wat telt en dus worden Ronis, Sven, Thijs en Rik 13de. Goed gedaan allemaal!

Na wat eten, drinken en de onvermijdelijke potjes Weerwolven, daalt de rust neer in de slaapzaal. Zelfs Timo gaat slapen.

Dag 4

De laatste dag van de wedstrijd breekt weer vroeg aan. De organisatie heeft de ruimte in het bad verdeeld over de verenigingen dus we hoeven geen ruimte te veroveren door extra vroeg te zijn. Hoewel de organisatie wel weet heeft van de verbinding tussen De Vrije Slag en DWK, hebben ze toch voor Lena een plekje apart gereserveerd. Een halve meter tussen twee verenigingen aan de andere kant van het bad. Natuurlijk mag Lena bij ons zitten.

Vandaag staat de 50m school, de 100m wissel en de 50m vrije slag op het programma. Onno gaat als eerste mee als coach en ziet hoe Coco  en Ronis zich op de schoolslag plaatsen voor de B-finale. In die finale haalt Coco helaas niet meer niveau van de series maar is Ronis toch weer iets sneller. Op de wisselslag lukt het Ronis om de A-finale te halen en ook daarin iets sneller te zijn dan 's middags. Het is genoeg voor een eervolle 6de plaats. Maar het is nog niet op. Ronis heeft zich in de B-finale van de 50m vrije slag gezwommen. Daar tikt hij aan in 26.89 waarmee hij zijn PR van de kerstwedstrijd nog scherper zet en een tweede plek bemachtigt.

De meeste finales zijn er vandaag voor Lena. Zij zwemt zich op alle drie de afstanden naar de A-finale. Ze verbetert haar PRs op de 50m school. 

Na de wedstrijd is er tijd voor ontspanning op de bowlingbaan. Hoe dat is gegaan en wie er heeft gewonnen, moeten jullie maar navragen. Misschien vertellen ze het zelfs wel uit zichzelf.