In de tweede ronde van de nationale zwemcompetitie heeft De Vrije Slag goede zaken gedaan. Met het beste puntenresultaat (4473,58) van de vijftien ploegen in de 1ste regioklasse Oost liepen we 30,05 punten in op het tweede team van WS-Twente die met een marge van 34,89 punten de leidende positie behield. Daarmee hebben we de Zuiderzeezwemmers ingehaald en staan we nu op de tweede plaats in onze regio.

Het resultaat is te danken aan goed zwemmen over de hele linie. Grotere en kleinere persoonlijk records werden opgetekend door praktisch alle zwemmers. Bijzonder leuk om te zien zijn de records van Sil, die na een periode van blessureleed de weg vooruit weer gevonden schijnt te hebben. Ook de aanwezigheid van Martijn, die zelf uitstekende tijd neerzet, lijkt anderen te motiveren het snelste eruit te halen.

Ook deze keer hebben we het zonder één enkele vervangende tijd kunnen doen. Het puzzelen vooraf aan de opstelling heeft dus zin. Voorafgaand aan de wedstrijd heeft Stefanie iedereen op het hart gedrukt valse starts te vermijden en dat heeft geholpen, ondanks de uitermate trage starter. Op naar de volgende NZC wedstrijd op 9 februari.

De prestaties van onze zwemmers zijn hier in te zien.

De stand in de competitie vind je op de site van de KNZB.