In een zinderende laatste wedstrijd van het competitieseizoen is De Vrije Slag er afgelopen weekend in geslaagd promotie naar de landelijke C-klasse veilig te stellen. Spanning was er volop voor onze zwemmers. We stonden op een tweede plaats in onze regio, kort achter WS-Twente 2 en nog dichter gevolgd door de Zuiderzeezwemmers (ZZZ). De resultaten van ZZZ waren zaterdag al binnen, maar de resultaten van WS-Twente lieten op zich wachten totdat onze wedstrijd al bijna afgelopen was. In het direct vergelijk bleek dat WS-Twente de betere slotdag had, maar dat we onze voorsprong op ZZZ konden vergroten. Een uitstekend resultaat van het toch kleine groepje zwemmers dat aan de start verscheen.

Promotie zwemclub De Vrije Slag 25 maart 2019 lage res

Dat wij kansen op promotie hadden was ook bij de andere verenigingen bekend. We kregen alle ruimte om ons te installeren en de zwemmers aan te moedigen. Dit droeg bij tot een fantastische sfeer tijdens de wedstrijd.

De kans op promotie of zelfs het kampioenschap van onze afdeling gaf vleugels aan onze zwemmers. Er werden bij 42 starts maar liefst 35 grote, kleine of bijna persoonlijke records aangetekend. Zeer belangrijk omdat we met onze zwemmers exact alle afstanden bezet hadden, de meeste afstanden met het minimum aantal zwemmers. Met het oog op de punten was ook het resultaat van de 8x50m estafette mede bepalend voor het resultaat. Een tijd onder de 4 minuten betekent een gemiddelde onder de 30 seconden per zwemmer!

Samenvattend hebben we het over de vier wedstrijden gewoon heel goed gedaan. Felicitaties aan alle zwemmers die in deze wedstrijden gezwommen hebben.

Van de eerste training op maandagavond is meteen een feestje gemaakt, compleet met vlaggetjes om het bad. Na afloop kwamen de zwemmers bij elkaar in De Dolfijn om het samen met een stuk taart te vieren. Stefanie was er nog zichtbaar van ondersteboven en sprak het gezelschap toe. "Het was een flinke puzzel om iedereen precies op de strategisch slimste afstanden te laten uitkomen. En doordat jullie zo ontzettend hard hebben gezwommen is dat goed uitgepakt.

Deze promotie is jullie success en het resultaat van jullie inzet bij wedstrijden en training door het hele seizoen. Tegelijk is het voor de hele trainersstaf de reden waarom wij met zoveel plezier ons voor onze vereniging inzetten. Deze beloning delen we met ons allen."

Arjan nam namens de trainers en zwemmers het woord: "Wij hebben allemaal veel bewondering en waardering voor de inzet van de hele familie Minderaa waardoor dit gelukt is. Soms stonden jullie met zijn drie├źn aan de rand van het bad om te trainen." 

Stefanie kreeg een welverdiend applaus en de zwemmers van haar ieder een roos.