Dit jaar ging de strijd om het clubkampioenschap* van De Vrije Slag over 60 meter in plaats van de gebruikelijke 50 m. Dat had natuurlijk alles te maken met de brug die nog even buiten gebruik is. 


De twee clubkampioenen dit jaar zijn Myrthe van der Knijff en Ronis van Everdingen.

Clubkampioenen 

Bij de jongens won Ronis de beker met een kleine voorsprong op Levi. Vorig jaar was dat nog precies andersom....Sven Hansma is derde geworden.

DSC 0131 

Soms ligt het verschil in een heel klein dingetje

Bij de dames ging het om punten en komma's. Hanna M. werd uitgeroepen tot clubkampioene. Maar ’s avonds zijn de uitslagen nog eens goed bekeken en werd een foutje gevonden. Hanna nam het heel sportief op en heeft de volgende ochtend de beker aan Myrthe doorgegeven. Coco is tweede geworden en Hanna is nu op de derde plaats geëindigd. Ook vorig jaar ging de strijd al tussen deze 3 dames. 

IMG 20190714 131800   IMG 20190714 131819

Behalve de wisselbeker voor de beide clubkampioenen waren er nog 2 bekers te vergeven:

Sven kreeg de aanmoedigingsbeker voor de meeste vooruitgang.

DSC 0073 1

Genomineerd voor de aanmoedigingsbeker en prestatiebeker waren ook Vanessa, Celeste, Levi, Hanna M., Dries, Sven, Ronis en Tu. Zij kregen voor goede prestaties, aanwezigheid bij de trainingen en vooruitgang als attentie een kleine zak snoep.

DSC 0075 1

De prestatiebeker ging naar Tu voor zijn deelname aan de NJJK.

Iedereen van harte gefeliciteerd! 

Alle foto's staan op onze Facebook....

 

Vrijwilliger van het jaar

Oud-voorzitter Albert Jan Schipper ontving uit handen van onze nieuwe voorzitter Nico Simonse de vrijwilligersbeker voor al zijn inzet in de afgelopen jaren.

DSC 0057

Afscheid van Arjan Kooij als trainer 

Arjan kreeg een bos bloemen en een warm applaus vanwege zijn inzet als trainer.

DSC 0133

 

Feest!

Onder het motto van De Vrije Slag “prestaties in het bad, plezier in en om het bad” werd aansluitend aan de clubkampioenschappen het eindfeest gehouden. Zoals gebruikelijk waren er thuis weer de nodige pasta-, groente- en fruitsalades, e..d gemaakt voor bij de barbecue en als toetje heerlijke kwarktaarten. Dat onze thuisbasis De Peppel sinds kort een echt natuurbad heeft dat we ook mochten gebruiken was helemaal groot feest.

Alle vrijwilligers weer bedankt voor de inzet om dit allemaal mogelijk te maken! 

 

*: Even wat uitleg aan de ouders van onze nieuwkomende leden: 

Tijdens de clubkampioenschappen strijden alle wedstrijdleden, jong en oud, om de titel clubkampioen. Iedereen zwemt vier keer een 60 meter. Eerst 60 meter vlinderslag, daarna 60 meter rugslag, gevolgd door 60 meter schoolslag en 60 meter borstcrawl. Voor de allerjongste leden zag het programma er iets anders uit, zij zwommen drie keer een 30 meter en mochten de vlinderslag overslaan. Om te zorgen dat ook jongere leden kans maken op de titel van clubkampioen, worden er per afstand punten toegekend, die gecorrigeerd worden met de leeftijd. Hoe lager het puntentotaal, hoe hoger je eindigt in de ranglijst.