Zaterdag 21 december organiseerde zwemvereniging De Vrije Slag weer de jaarlijkse kerstwedstrijd in zwembad de Peppel. Maar liefst 11 zwemverenigingen met ongeveer 222 zwemmers waren aanwezig. Met publiek en officials kwam het totaal aantal aanwezigen op zo’n 400 mensen uit.

Dat grote aantal deelnemers en het publiek zorgden voor een geweldige sfeer rond het bad. Met een beetje inschikken en improviseren was voor iedereen plaats gemaakt. Ook onze 4 ereleden waren aanwezig. De deelnemende zwemclubs waren behalve gastclub De Vrije Slag: De Rijn (Wageningen), RCZ (Renkum), De Blauwe Schuur (Rhenen), Zvw’74 (Westervoort), Zuiderzeezwemmers (Dronten), Nunspeet (Nunspeet), Noord-Veluwe (Wezep), PFC (Rheden), AZ1870 (Amsterdam) en ZV De Meer (Culemborg). De secretaris van De Vrije Slag kwam in haar eentje uit voor haar thuisclub ZVDO’74 (Wijk en Aalburg).    

In alle jaargangen werd op de 50 meter afstand gestreden om de medailles op de vlinder-, rug-, school en vrije slag. De Rijn ging net als in 2018 met de meeste medailles terug naar Wageningen.

Als afsluiting van het spektakel werd een estafette gezwommen over 8 x 50 meter vrije slag.

De resultaten van onze eigen zwemmers vind je hier op onze website.

Het motto van De Vrije Slag “Prestaties in en plezier om het bad” werd hier duidelijk uitgedragen: Er gingen de nodige zwemmers met kerstmuts en al te water. Ook op het erepodium kwamen zwemmers compleet met kerstversieringen langs. 

Meer foto's kun je vinden op onze Facebook pagina.

De Vrije Slag bedankt de vele vrijwilligers voor hun inzet.

Met deze wedstrijd is het sportieve zwemjaar nog niet ten einde. In de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw neemt een delegatie van 15 zwemmers van De Vrije Slag deel aan een internationale Swimmeet in Maastricht. Voor de deelnemers betekent dat traditiegetrouw vroeg opstaan, veel zwemmen, veel lol en weinig slaap.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe en een sportief 2020!

Kerstwedstrijd DVS De Vrije Slag Ede