Voor sommige was het een heel korte nacht in Maastricht, andere hebben wel goed geslapen. Maar om 6 uur is iedereen wakker en klaar voor ontbijt. Simon als jongste mag weer beginnen, deze keer met de ongeliefde 100 m rugslag. Met een PR van een halve seconde komt hij er goed vanaf. Hanna M., Ilse en Myrthe zwemmen net boven haar PR. Dries heeft er wel zin in en zwemt met 1:17,26 een vette PR.

De oudere zwemmers hebben 100m vlinderslag op het programma staan. Lena mist op 1 honderdste seconde de A-finale en ook Hanna van den Berg zwemt iets boven haar tijd. Ook Ronis en Sven komen boven hun beste tijd uit. Voor Tu is het een primeur om op de 100m vlinderslag uit te komen. Hij heeft deze afstand eerder nog nooit uitgezwommen en heeft met 1:20,93 een dikke PR. Rik en Thijs zwemmen ook net boven de eigen tijd en Martijn zwemt met 1:11,79 een prachtige PR.

Dan treden de dames aan voor de 50m vlinderslag. Hanna M. zet een prachtige tijd neer die net iets boven haar tijd van de Kerstwedstrijd staat. Myrthe en Ilse komen ook net boven hun beste tijd op deze afstand uit.

Op de 50m rugslag zwemt Lena vol enthousiasme naar de A-finale.

Ronis mist met een verbetering van een halve seconde de finales.
Simon veroverd met 1:27,52 een finale plaats op de 100 schoolslag.
Ook Lena zwemt met veel aanmoediging op de 100 m vrij een PR van 1:00,66 naar de finale.

De mannen maakten het heel spannend, Rik met een fantastische tijd van 55,48 zwom anderhalf seconden van zijn PR af. En Thijs maakte ons blij met een 1:00,00 op de 100m vrij. Gezien hij ons vorig jaar met een 1:11,11 verraste.

Opnieuw laat Laura zien dat het andere trainen wat ze voor haar opleiding doet ook tot resultaten kan leiden. Ze verbert ook deze dag PR's, bijvoorbeeld op de 100m vlinderslag.

Om het einde kort te houden, Lena heeft haar B-finale gewonnen en is 2 keer 4de geworden in de A finales, wel met nog een tijdverbetering.
Simon wordt in een spannende race 5de in de B finale, maar kan zijn tijd niet verder verbeteren. De estafettes lopen onder sterke aanmoediging uitstekend.

Moe en gelukkig vertrekken we naar ons tijdelijke thuis in Eijsden.

Maastricht 5
Maastricht 6
Maastricht 7