Actueel

We hadden haast vergeten dat ze bestaan, maar drie jaar na de vorige editie waren er nu toch weer Gelderse Kampioenschappen lange baan.

Bij deze editie zijn vooraf best snelle limieten gesteld en je mocht alleen inschrijven als je tijden onder of dicht bij de limiet lagen. Enieke, Levi, Luuk, Phi, Rik en Tu mochten, verdeeld over 3 dagen, voor De Vrije Slag uitkomen. In het Sportfondsenbad-West in Nijmegen konden zij zich meten met de snelste zwemmers van Gelderland. Voor enkele jongere zwemmers was het hun eerste wedstrijd in een 50 meter-bad.

Er is ontzettend hard gezwommen. Phi wist op de 100m schoolslag nog een 6de plaats te bemachtigen en zijn broer Tu is op dezelfde afstand 4de geworden. De ploegleiders Onno, Lena en Stefanie zijn heel tevreden en hopen dat we de komende jaren nog meer zwemmers kunnen inschrijven.

 

NpW81CUo

Aangepaste trainingstijden:

  • Vrijdag 15 april 2022 (goede vrijdag): geen training
  • Maandag 18 april 2022 (paasmaandag): geen training
  • Meivakantie (25 april 2022 tot 6 mei 2022):
  • Maandag en donderdag 18:00 uur tot 19:15 uur: gewone training
  • Maandag en donderdag 19:15 uur tot 20:15 uur: gewone training master en conditiezwemmers
  • Trainingen op dinsdag, woensdag en vrijdag komen te vervallen.
  • Donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaart): geen training
  • Vrijdag 27 mei 2022: gewone training
  • Maandag 6 juni 2022 (2de Pinksterdag): geen training

De Grote Club Actie leverde dit jaar maar liefst € 972,- op.
Alle deelnemers super bedankt en de lotenkopers natuurlijk ook!
Stefanie reikte vandaag alle kinderen een oorkonde uit en een cadeaubon voor hen die de meeste loten wisten te verkopen.

De_Vrije_Slag_Grote_clubactie_2022_2.jpegDe_Vrije_Slag_Grote_clubactie_2022_3.jpegDe_Vrije_Slag_Grote_clubactie_2022.jpegDe_Vrije_Slag_Grote_clubactie_2022_1.jpeg

Alsof er nooit Corona geweest is, dendert het nieuwe seizoen voort. Deze keer het eerste deel van de KNZB Zwemcompetitie. We waren te gast in het nieuwe zwembad De Waalslag in Tiel. De organisatie was in onze handen en de bad opbouw werd geregeld door de mensen van TZC Vahalis. Het was daar ook voor hun de eerste wedstrijd.

Hoe weinig zwemmers wij dit jaar hebben in onze vereniging werd goed zichtbaar in het bad. We waren duidelijk met de het kleinste aantal zwemmers. Maar dat wil niet zeggen dat niet iedereen het beste gegeven heeft. Voor een aantal jongere zwemmers was het de eerste kennismaking met de competitie. Het was goed te zien hoe ze hierin op sleeptouw genomen werden door de oudere zwemmers. De resultaten van onze zwemmers staan hier op onze site. De hele uitslag van deze ronde is hier te zien.

De volgende ronde is op zaterdag 20 november. De opstelling hiervoor staat al op de site. Maak ruimte in je agenda voor deze wedstrijd! We hebben iedereen nodig.

Over de competitie

Zwemmers vanaf Junioren-1 doen mee aan deze competitie en we zwemmen vijf wedstrijden. De resultaten van alle zwemmers op alle nummers worden bij elkaar opgeteld om tot een totaal aantal punten te komen. Wanner een vereniging op een zwemnummer in het programma geen zwemmers kan opstellen, wordt een vervangende tijd in het resultaat genoteerd. Deze tijden zijn niet gunstig voor het resultaat. Sneller zwemmen betekent minder punten. Minder punten betekent een hogere plaats in de ranglijst. Aan het einde van de competitie promoveren de hoogst geplaatsten een een hogere divisie. De laagst geplaatsten degraderen.

We zwemmen dit jaar in de B-Klasse Regio Oost. We hebben dit jaar besloten vrijwillig in een lagere divisie uit te komen omdat we voorzien te weinig zwemmers te hebben om alle programma's te zwemmen. We verwachten dus de nodige vervangende tijden.

De KNZB publiceert stand van de competitie op deze pagina. Het kan nog een paar dagen duren voordat daar de resultaten zichtbaar zijn.

 

Pagina 1 van 2

Adverteerders:

Geen feed gevonden
Correspondentieadres: Zwemvereniging De Vrije Slag - Oosterhof 26 - 6715 LG Ede