Actueel

Eerste competitiewedstrijd een feit

Alsof er nooit Corona geweest is, dendert het nieuwe seizoen voort. Deze keer het eerste deel van de KNZB Zwemcompetitie. We waren te gast in het nieuwe zwembad De Waalslag in Tiel. De organisatie was in onze handen en de bad opbouw werd geregeld door de mensen van TZC Vahalis. Het was daar ook voor hun de eerste wedstrijd.

Hoe weinig zwemmers wij dit jaar hebben in onze vereniging werd goed zichtbaar in het bad. We waren duidelijk met de het kleinste aantal zwemmers. Maar dat wil niet zeggen dat niet iedereen het beste gegeven heeft. Voor een aantal jongere zwemmers was het de eerste kennismaking met de competitie. Het was goed te zien hoe ze hierin op sleeptouw genomen werden door de oudere zwemmers. De resultaten van onze zwemmers staan hier op onze site. De hele uitslag van deze ronde is hier te zien.

De volgende ronde is op zaterdag 20 november. De opstelling hiervoor staat al op de site. Maak ruimte in je agenda voor deze wedstrijd! We hebben iedereen nodig.

Over de competitie

Zwemmers vanaf Junioren-1 doen mee aan deze competitie en we zwemmen vijf wedstrijden. De resultaten van alle zwemmers op alle nummers worden bij elkaar opgeteld om tot een totaal aantal punten te komen. Wanner een vereniging op een zwemnummer in het programma geen zwemmers kan opstellen, wordt een vervangende tijd in het resultaat genoteerd. Deze tijden zijn niet gunstig voor het resultaat. Sneller zwemmen betekent minder punten. Minder punten betekent een hogere plaats in de ranglijst. Aan het einde van de competitie promoveren de hoogst geplaatsten een een hogere divisie. De laagst geplaatsten degraderen.

We zwemmen dit jaar in de B-Klasse Regio Oost. We hebben dit jaar besloten vrijwillig in een lagere divisie uit te komen omdat we voorzien te weinig zwemmers te hebben om alle programma's te zwemmen. We verwachten dus de nodige vervangende tijden.

De KNZB publiceert stand van de competitie op deze pagina. Het kan nog een paar dagen duren voordat daar de resultaten zichtbaar zijn.

 

Adverteerders:

Geen feed gevonden
Correspondentieadres: Zwemvereniging De Vrije Slag - Oosterhof 26 - 6715 LG Ede